ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Μπαίνουν στη Βουλή οι Σπαρτιάτες - Ποιο είναι το κόμμα του Βασίλη Στίγκα

Εκλογές 2023: Μπαίνουν στη Βουλή οι Σπαρτιάτες - Ποιο είναι το κόμμα του Βασίλη Στίγκα
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Εκλογές 2023 - Σπαρτιάτες: Ποιο είναι το κόμμα με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα που μπαίνει στη Βουλή.

Την είσοδο του στη Βουλή φαίνεται να έχει κλειδώσει το κόμμα «Σπαρτιάτες», το οποίο σύμφωνα με το exit poll στο 80% της ενσωμάτωσης συγκεντρώνει ποσοστό από 4% έως 6%

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο κατέβηκε στο δεύτερο γύρο έχοντας παράλληλα την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Σε ό,τι αφορά τον κύριο Στίγκα ήταν πρώην στέλεχος του δεξιού μονοθεματικού κόμματος για το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα, Πολιτική Άνοιξη.

Κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα από την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό.

Έπειτα από την ίδρυση του κόμματος Σπαρτιάτες 2017, το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Το βιογραφικό του Βασίλη Στίγκα

«Γεννήθηκα στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Ηλιούπολη. Σπούδασα στην Μηχανικών αεροσκαφών και υπηρέτησα 22 μήνες στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος.Από το 1986 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας – τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων.

Είμαι παντρεμένος, έχω δύο κόρες και έναν γιό.

Επι σειρά ετών ασχολούμαι παράλληλα με την δημοσιογραφία, ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος.

Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια. Το 2017 δημιούργησα τον πολιτικό φορέα « ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ » και κατεβαίνουμε στις Εθνικές Εκλογές την 25η Ιουνίου τρέχοντος έτους.

Ευελπιστώ να φανώ χρήσιμος στο άμεσο μέλλον στον Πατριωτικό χώρο».