ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο Μέγαρο Μαξίμου: Η ισχυρή πεντάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το νέο Μέγαρο Μαξίμου: Η ισχυρή πεντάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ποιοι αναλαμβάνουν τα κορυφαία υπουργεία που θα «τρέχουν» το συντονισμό της κυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο

Στο σχήμα εντός του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως τουλάχιστον πέντε άτομα θα έχουν κεντρικό ρόλο και θα τρέξουν το λεγόμενο επιτελικό κράτος Νο 2: Μπρατάκος, Σκέρτσος, Παπασταύρου, Βορίδης και Μαρινάκης θα αποτελούν την ισχυρή ομάδα στο war room του Μεγάρου.

Οι ρόλοι θα ειναι διακριτοί και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Πρώτο...βιολί βεβαίως ο Γιάννης Μπρατάκος ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου με ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Υπουργός Επικρατείας ο έμπειρος από την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου και ως υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ο Άκης Σκέρτσος που στην προηγούμενη τετραετία κρίθηκε εξόχως αποτελεσματικός.

Ως υφιστάμενος του κ. Σκέρτσου και σε ρόλο υφυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να αναλάβει ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δεν θα είναι υπουργός και θα παραμείνει και στον ρόλο του γραμματέα της ΝΔ. Υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητες το κοινοβουλευτικό έργο ακούγεται έντονα ότι θα αναλάβει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα καταλάβει το γραφείο του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου.

Αμετακίνητοι παραμένουν και οι άνθρωποι της επικοινωνίας του Μαξίμου των οποίων το έργο έχει στεφθεί με επιτυχία. Διευθυντής του γραφείου Τύπου ο Δημήτρης Τσιόδρας με αναπληρωτές τους Γιώργο Ευθυμίου και Χρήστο Ζωγράφο, ενώ τη θέση της διατηρεί η διευθύντρια Επικοινωνίας Κύρα Κάπη.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Πατέλης παραμένει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, η πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου και ο Θάνος Ντόκος σε ρόλο συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις