ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες οι αλλαγές στη νέα Βουλή: Η ανανεωμένη χωροταξία

Όλες οι αλλαγές στη νέα Βουλή: Η ανανεωμένη χωροταξία
EUROKINISSI.

Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που θα απαρτίζουν την ελληνική Βουλή, για την επόμενη τετραετία.

Ακόμη μία ιστορική συνεδρίαση για την ελληνική πολιτική σκηνή, αφού παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που θα απαρτίζουν τη Βουλή, για την επόμενη τετραετία.

Η σύγκληση της εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων –σε κοινοβουλευτική δύναμη– κομμάτων. Από τα υπουργικά έδρανα ορκίσθηκαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι και βουλευτές.

Ακολουθούν οι αλλαγές στη νέα Βουλή και η ανανεωμένη χωροταξία των βουλευτών των οκτώ κομμάτων:

Στα δεξιά έδρανα κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πίσω τους, τοποθετήθηκαν εκείνοι του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης.

Πίσω από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κάθονται οι βουλευτές της «Νίκης», ενώ, δίπλα τους και προς τα αριστερά βρίσκονται οι βουλευτές των Σπαρτιατών, οι οποίοι έχουν λάβει θέση πίσω από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τέλος, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωσταντοπούλου, κάθεται πίσω από το ΚΚΕ, στα τέρμα αριστερά έδρανα.

Η νέα Βουλή έχει 100 «πρωτάκια» και 68 γυναίκες, δηλαδή δύο παραπάνω από την περασμένη κοινοβουλευτική τετραετία.

Αύριο (04/07), η Βουλή καλείται να εκλέξει το προεδρείο της, με τον Κώστα Τασούλα –που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας– να παραμένει στο αξίωμα του Προέδρου, ενώ, για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων που δικαιούται, το κυβερνών κόμμα έχει προτείνει τον Γιάννη Πλακιωτάκη ως Α’ Αντιπρόεδρο, στη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη· τον Γιώργο Γεωργαντά ως Β’ Αντιπρόεδρο στη θέση του Χαράλαμπου Αθανασίου· ενώ, αμετακίνητος παραμένει ο Θανάσης Μπούρας.

Σχετικές ειδήσεις