ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: «Στόχος να είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες μετά τη ΔΕΘ»

Μηταράκης: «Στόχος να είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες μετά τη ΔΕΘ»
Eurokinissi

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, μίλησε για τις νέες ταυτότητες και το πότε αυτές αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Τη μορφή πιστωτικής κάρτας θα έχουν οι νέες ταυτότητες, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια, όπως ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ο στόχος είναι να το παρουσιάσουμε στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΔΕΘ και από τη Δευτέρα μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι διαθέσιμη σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του Mega και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

«Η τιμή θα είναι 10 ευρώ για τον γενικό πληθυσμό και 5 ευρώ για τους πολύτεκνους. Οι ταυτότητες έχουν το ίδιο σύστημα που έχει η κάθε πιστωτική και χρεωστική κάρτα έχει ένα τσιπ το οποίο θα χρησιμοποιείται για να υπάρχει ταυτοποίηση», πρόσθεσε.

«Όταν εκδοθεί η καινούργια ταυτότητα η παλιά καταστρέφεται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.