ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προβληματισμός στην κυβέρνηση – «Πέφτουν κεφάλια» στην ΕΛΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προβληματισμός στην κυβέρνηση – «Πέφτουν κεφάλια» στην ΕΛΑΣ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Νέα Φιλαδέλφεια: Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στην Ελληνική Αστυνομία. Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για την οπαδική βία και τις αρρυθμίες στο ξεκίνημα της νέας τετραετίας.

Μετά τους επτά αξιωματικούς που «καρατομήθηκαν» με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι τον ίδιο δρόμο. Μάλιστα, οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και πριν την ολοκλήρωση της εσωτερικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πέσουν κεφάλια στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ καθώς αποδεικνύεται πως υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν με τους Κροάτες χούλιγκανς και τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραδέχονται ότι νέα τετραετία ξεκίνησε με διάφορα φάλτσα και θα πρέπει από δω και στο εξής να υπάρχει μεγάλη εγρήγορση και προσοχή στα θέματα της καθημερινότητας. Ο προβληματισμός είναι έκδηλος, με δεδομένο πως τα τελευταία γεγονότα προστίθενται στις αρρυθμίες του προηγούμενου διαστήματος μόλις ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές.

Αναφορικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, δεν υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει πως δεν είχε ενημερωθεί το γραφείο του για τα σήματα που έστειλε η Interpol Μαυροβουνίου, 14 ώρες πριν τη φονική επίθεση.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου έχει αναλάβει τη θέση αυτή μόλις πριν από 10 μέρες, μετά την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη.

«Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες, ο κόσμος λέει – και δικαίως – «και τι έγινε; Με επτά απομακρύνσεις τελειώσαμε;». Λέω ευθέως, και απαντώ και σε αυτούς που έσπευσαν να μας κουνήσουν το δάκτυλο, πως ότι μας δείξει η έρευνα, θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες και περιστατικά. Απαιτείται ευθύνη, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Όχι να πασάρουν τις εντολές και την ευθύνη ο ένας στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στον Alpha, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.