ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναύπλιο: Πέταγε περιττώματα και έστελνε απειλητικά σημειώματα ο Κωστούρος στον Ορφανό

Ναύπλιο: Πέταγε περιττώματα και έστελνε απειλητικά σημειώματα ο Κωστούρος στον Ορφανό
Eurokinissi

Νέα στοιχεία για τις πρωτοφανείς κινήσεις του Δημήτρη Κωστούρου έρχονται στη δημοσιότητα 

Οι πρωτοφανείς κινήσεις του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, να πετάξει σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του και υποψηφίου δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Δημήτρη Ορφανού, έχουν προκαλεί σάλο.

Μάλιστα, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία τόνιζαν ότι ο Δημήτρης Κωστούρος ουδέποτε υπήρξε μέλος του κόμματος ενώ την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, με ανάρτησή του ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο και ότι αφού ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αποκεντρωμένος Γραμματέας, αποφασίστηκε η εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, σε βάρος του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος αναφέρει: «Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων».

Καταγγέλλει και απειλητικά σημειώματα

Ο παθών και υποψήφιος δήμαρχος τοποθέτησε κάμερες και κατέγραψε τον εν ενεργεία δήμαρχο επί το έργον, με αποτέλεσμα τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. «Παρατήρησα στην εξοχική οικία μου, πάρα πολλά σκουπίδια σε σακούλες, περιττώματα σκύλων, γλάστρες, χαρτιά από τουαλέτα, από την τουαλέτα κατευθείαν! Γύρω στις 15 Ιουλίου παρατήρησα και δύο απειλητικά σημειώματα καθώς επίσης και ένα γκαζάκι με μπουκαλάκι βενζίνης», ανέφερε ο κ. Ορφανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ένα σημείωμα γράφει “σταμάτα αυτό που κάνεις” και το δεύτερο “θα σε τινάξω στον αέρα”. Φοβήθηκα για την οικογένειά μου, για το σπίτι μου, για την οικογένειά μου, για εμένα προσωπικά. Δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση αυτό», συνεχίζει και προσθέτει:

«Διαπίστωσα πως χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο για να πετάει τα σκουπίδια. Το αυτοκίνητο ανήκει στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Γνωρίζουμε όλοι στην περιοχή μας ότι το αυτοκίνητο αυτό το οδηγεί ο ίδιος ο δήμαρχος».

Παραδέχθηκε ότι πέταγε σκουπίδια ο Δημήτρης Κωστούρος

Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές την πράξη του, αποδίδοντάς τη σε… συκοφαντίες του αντιπάλου του: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.