ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εχθρός η «ακινησία» και η εσωστρέφεια

ΣΥΡΙΖΑ: Εχθρός η «ακινησία» και η εσωστρέφεια
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Να κινητοποιήσει τους ανθρώπους που παρέμειναν κοντά στο κόμμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της διπλής εκλογικής ήττας, αλλά και να καταφέρει να κάνει εκείνους που το στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας ξέφρενης δεκαετίας, επιθυμεί η Κουμουνδούρου.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει από στο Newsbomb.gr, ο μεγαλύτερος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση, είναι η απογοήτευση των μελών και των ψηφοφόρων του, που προκύπτει τόσο από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, όσο και από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, όπως σημειώνουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, αυτό που είναι απολύτως απαραίτητα στο σήμερα, είναι το να «σπάσουν» αυτό το κλίμα παραίτησης που όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι διάχυτο στη βάση, αλλά και στην ηγεσία – ως ένα σημείο. Αν και αναγνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος, εκτιμούν ότι είναι ένας στόχος απολύτως ρεαλιστικός.

Αρχικά, θεωρούν ότι με την επιστροφή τους από τις διακοπές, οι πολίτες θα ξεκινήσουν ξανά να ασχολούνται με τα καθημερινά προβλήματα τα οποία όλο και διογκώνονται. Επομένως, είναι δεδομένο πως θα αρχίσουν να ασχολούνται πάλι με αυτά τα ζητήματα, που είναι εντελώς πολιτικά.

Παράλληλα, όμως, πιστεύουν ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος δεν θα το αφήσουν μόνο του σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Θα κινητοποιηθούν και θα πείσουν και άλλους ανθρώπους να λάβουν μέρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία, η οποία εν πολλοίς θα βάλει τις βάσεις για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, δεν αρκούν τα ευχολόγια. Χρειάζεται να υπάρξει και μεγάλη κινητικότητα από τη δική τους πλευρά. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η καμπάνια για τις εσωκομματικές εκλογές, που θα είναι κατά βάση διαδικτυακή. Την ευθύνη θα την έχει ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται όλοι στην Κουμουνδούρου.

Αυτό από μόνο του, δεν αρκεί. Είναι αλήθεια πως οι υποψήφιοι για την ηγεσία με τις περιοδείες τους βοηθούν στο να υπάρξει μια κινητοποίηση της βάσης. Γι αυτό και αρκετοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μια τηλεμαχία ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα.