ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία Daniel - Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη αντίδρασή του για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Αλέξης Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για τις ενέργειες που έκανε ώστε να βοηθηθούν οι πληγέντες

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης για την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία. Μιλώντας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel ο ευρωβουλευτής ανέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου και τη βαθύτατη θλίψη μου στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων που αυτή τη στιγμή καλούνται να δώσουν μια άνιση μάχη.

Οι δυνατότητες θεσμικών παρεμβάσεων που έχουμε ως εκλεγμένοι ευρωβουλευτές σε ό,τι αφορά θέματα φυσικών καταστροφών στα κράτη - μέλη είναι περιορισμένες. Με τη θεσμική όμως δυνατότητα των γραπτών ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε έλεγχο ή να παρακινήσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στο να δράσει άμεσα.

Έθεσα, λοιπόν, με δύο γραπτές ερωτήσεις με τη μορφή μάλιστα κατεπείγοντως, πρώτον το ζήτημα της άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ολέθριες πλημμύρες στην Ελλάδα, καθώς και των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν και δεύτερον το ζήτημα της πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης λήψης μέτρων για την ταχύτερη αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστροφικών φαινομένων. Καλώ επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - μέσω αυτών των ερωτήσεων να χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της ώστε να συνδράμει τις ελληνικές Αρχές για τη γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων».