ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συμμετοχή από τους ψηφοφόρους, στις 20:00 κλείνουν οι κάλπες

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συμμετοχή από τους ψηφοφόρους, στις 20:00 κλείνουν οι κάλπες
EUROKINISSI.

Κανονικά και ομαλά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη συμμετοχή παρατηρείται στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος και κατ’ επέκταση το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνά κάθε προσδοκία», έγραψε ο ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με τη Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, να κάνει λόγο για «μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα».

Πάνω από 75.000 πολίτες έχουν προσέλθει στις κάλπες έως αυτή την ώρα (το 23% είναι νέα μέλη), με την αναμονή σε ορισμένα εκλογικά κέντρα να φθάνει ακόμη και τη μιάμιση ώρα.

Πώς ψηφίζετε – Όλη η διαδικασία

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 08.00 μέχρι και τις 20:00.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των δεκαεπτά οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 08.00 μέχρι τις 20:00. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον iSYRIZA μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Σχετικές ειδήσεις