ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψηφίζετε για τον νέο πρόεδρο – Σε εξέλιξη η διαδικασία

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψηφίζετε για τον νέο πρόεδρο – Σε εξέλιξη η διαδικασία
EUROKINISSI

Από το πρωί της Κυριακής, στις 8:00, είναι σε εξέλιξη οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Παππάς, Τζουμάκας και Τσακαλώτος οι υποψήφιοι.

Στις 8:00 της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση, με αρκετό κόσμο να έχει συρρεύσει στα εκλογικά τμήματα έτσι ώστε να συμμετάσχει στη διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου.

Πέντε είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν τη θέση που άφησε «ορφανή» ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτησή του μερικά 24ωρα μετά την ήττα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση που ανέδειξε εκ νέου κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι τα πέντε πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να ψηφίζουν, με τον Νίκο Παππά να κάνει την αρχή από την Καισαριανή και την Έφη Αχτσιόγλου να παίρνει τη σκυτάλη στο Περιστέρι.

Εικόνες από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψηφίζετε - Όλη η διαδικασία

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις