ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Σοβαρό σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Σοβαρό σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Σκληρή δήλωση από την Έφη Αχτσιόγλου, για τις επικίνδυνες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα και την Κύπρο. «Φαντάζομαι θα ανακαλέσει, για το καλό όλων μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σκληρή κριτική στον αντίπαλό της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί με δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα και την Κύπρο, η οποία δικαιολογημένα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα το οποίο αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων)», είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτείς σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική».

«Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας», τόνισε κλείνοντας.