ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τις ηγεσίες αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τις ηγεσίες αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων
EUROKINISSI.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους επικεφαλής των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων American Jewish Committee και American Israel Public Affairs Committee.

Σήμερα (22/09), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων American Jewish Committee και American Israel Public Affairs Committee, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Λευκωσία, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα. Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας – Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «γέφυρα» με την Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις