ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, έστειλε το μήνυμα: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά» και ότι η οικονομία της αποδίδει σε υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς της ευρωζώνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας, σημείωσε και προσέθεσε: «Αν δείτε τους δείκτες, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πάμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

H ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθετική και καταγράφει αύξηση της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Εκτίμησε πως η ελληνική ανάπτυξη θα ξεπεράσει την ανάπτυξη που θα σημειώσει η Ευρωζώνη.

Σημείωσε πως η χώρα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να θυσιάσει την ανάπτυξή της. «Διατηρήσαμε τη δημοσιονομική πειθαρχία, κι αυτό είναι σημαντικό για τις αγορές» ανέφερε.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στον τουρισμό, κάνοντας λόγο για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. «Θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική μας σεζόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στο κλίμα, ανέφερε πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. «Πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο, αλλά αυτή τη χρονιά ήταν χειρότερα και επίσης είχαμε τις πλημμύρες» σημείωσε. «Έχουμε ξοδέψει τρισ. ευρώ για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» και τόνισε: «Πρέπει να είμαστε πολυ πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των καταστροφών».

Αναφερθείς στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες που έπληξαν φέτος τη χώρα μας, είπε πως η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη και προέταξε τη χρήση της τεχνολογίας για την προστασία της ζωής των ανθρώπων.

Εν συνεχεία, υπεραμύνθηκε της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 10 χώρες ΑΠΕ στην ΕΕ.

Εξίσου ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως χώρα εισόδου του φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Μάλιστα δίνει και φυσικό αέριο στην Ουκρανία και ο ρόλος της Ελλάδας θα ενισχυθεί» διαμήνυσε.