Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η ικανοποίηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ, η αισιοδοξία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Κασσελάκης

Η ικανοποίηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ, η αισιοδοξία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Κασσελάκης
InTime

Η «γάτα της Ηρώδου Αττικού» αποκαλύπτει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και την ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της εσωκομματικής κόντρας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποιημένος μαθαίνω θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και τις σημαντικές επαφές που είχε εκεί σε πολλά επίπεδα. Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν από το Μαξίμου επισημαίνουν πως θα συνεχιστεί η καλλιέργεια του θετικού κλίματος στις διμερής μας σχέσεις ενώ τονίζουν και τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με οικονομικούς παράγοντες και με στόχο την εμπέδωση πως η οικονομία μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ο στόχος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς σιγά σιγά ανακτούμε και την επενδυτική βαθμίδα.

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και το υπουργικό συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό να αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ενώ θα κάνει και μια αποτίμηση των επαφών του στις ΗΠΑ.

Όπως με ενημερώνει η γάτα βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία στο θεσσαλικό κάμπο κάτι που προφανώς δεν είναι και εύκολο, μαθαίνω όμως πως του θέματος θα επιμελείται προσωπικά ο Πρωθυπουργός και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς ότι είναι να γίνει θα γίνει σχετικά γρήγορα.

Την ίδια ώρα πάντως ο κομματικός μηχανισμός τρέχει στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η γενική εικόνα είναι πως τα πράγματα για την κυβέρνηση θα πάνε καλά καθώς υπάρχουν περιφερειάρχες που πιθανότατα θα κάνουν περίπατο από τον πρώτο γύρο, όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υπάρχουν και άλλοι που θεωρούνται σίγουροι νικητές έστω και αν πάνε σε δεύτερο γύρο όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπάρχουν και άλλοι που θα δώσουν σκληρή μάχη όπως ο στρατηγός Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο. Για τους μεγάλους δήμους δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ανησυχία καθώς δεν αναμένονται ανατροπές.

Τώρα πάμε και στα ενδιαφέροντα να δούμε τι σκέφτονται για τον κομήτη Κασσελάκη στην κυβέρνηση. Όπως μου είπε η γάτα, στο Μαξίμου πάντα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς πιστεύουν πως θα πρέπει να φτιαχτεί ένας σοβαρός πόλος για να υπάρξει ουσιαστικός αντιπολιτευτικός λόγος για να λειτουργήσει η δημοκρατία. Σε αυτή τη λογική εκτιμούν πως ο Κασσελάκης αυτό δεν μπορεί να το υπηρετήσει και μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με τη γάτα, στο Μαξίμου θα ασχοληθούν την επομένη των εσωκομματικών εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και εκτιμούν πως το κόμμα είτε κερδίσει η Αχτσιόγλου είτε ο Κασσελάκης θα μπει σε μια περίοδο εσωστρέφειας και θα χρειαστεί χρόνο να ανακάμψει, αν ανακάμψει.

Τέλος, να σας πω πως, επειδή γράφονται διάφορα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκύψει ένας Κασσελάκης στο δεξιό στρατόπεδο καθώς όπως μου λέει η γάτα τα χαρακτηριστικά αλλά και οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές.