ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ:Η συνάντηση θα γίνει προτού αναλάβει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου. 

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, στις 12:00, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Συνολικά, ψήφισαν περίπου 135.000 νέα και παλιά μέλη.

“Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. “Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας” σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη” τόνισε η κα Αχτσιόγλου. “Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο” σημείωσε.

Ο «παράγοντας» Τσίπρας

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κράτησε χαμηλούς τόνους, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο μονομάχους αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως, είχαμε σημειώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μην θέλοντας να επισκιάσει με την παρουσία του στην Κουμουνδούρου τον νικητή των εκλογών αρκέστηκε σε ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή τη σημαντική συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος πήρε την πιο ορθή πολιτικά απόφαση καθώς γνώριζε ότι η παρουσία του θα συζητιόταν και δεν θα έκανε καλό στον νέο πρόεδρο του κόμματος το οποίο ήταν κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση.