ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Βίτσας: Κέρδισε ο σύντροφος Κασσελάκης, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Βίτσας: Κέρδισε ο σύντροφος Κασσελάκης, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη που είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Υπήρξε μια καθαρή νίκη, οι εκλογές έγιναν με διαφάνεια, κέρδισε ο σύντροφος Κασσελάκης από εκεί και πέρα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για τον ίδιο και για τον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρέπει να εκδηλωθεί η πολύ πια συγκεκριμένη και συγκροτημένη πολιτική.

Με αφορμή το μήνυμα του κ. Τσακαλώτου

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Προσυπογράφω όλα όσα έγραψε ο Ευκλείδης στο μήνυμα του, αυτό που σίγουρα εννοεί είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουμε όλοι εμείς που ξεκινήσαμε ως Αριστερά και οι οποίοι δεν είμαστε ένα μικρό ποσοστό θα έλεγα ότι είμαστε ίσως και μεγαλύτερο εν τη πράξει ποσοστό από το 50% και οι οποίοι θα επιμείνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια αριστερή, αριστερόστροφη πολιτική.

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Πολλοίς κόσμος ψήφισε πρόσωπα, και η Ε.Αχτσιόγλου με αριστερή πλατφόρμα κατέβηκε στις εκλογές μπορεί να μην συμφωνούσαμε πλήρως αλλά δεν έχει σημασία αυτό και πήρε 44%.

ΔΗΜ.: Μήπως «ηττήθηκε» η αριστερή πλατφόρμα;

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Και να ηττήθηκε πάλι δεν σταματάει να υπάρχει, ούτε θα πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Τα προβλήματα είναι εδώ, δυστυχώς και πολύ γρήγορα δηλαδή θα βρέξει σήμερα στη Θεσσαλία άρα θα πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε, τα μέλη του κόμματος στη Θεσσαλία θα πρέπει να συνδράμουν με τη λογική της αλληλεγγύης ότι και να συμβεί και εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ερωτηθείς αν έχει θέση στο «κόμμα Κασσελάκη»

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Όπως δεν υπήρξε ποτέ κόμμα Τσίπρα παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης είχε καταφέρει και με την υποστήριξη όλων μας να είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ γίνονται διαδικασίες ανοιχτές δημοκρατικές. Θα γίνει δηλαδή το συνέδριο θα εκλεγεί καινούργια κεντρική επιτροπή, θα εκλεγεί καινούργια πολιτική γραμματεία, καινούργιος γραμματέας όλα αυτά τα ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται δεν διορίζονται από τον πρόεδρο οπότε αυτό μας δίνει και μια σιγουριά ότι κάνουμε το ορθότερο.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της διάσπασης

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Δεν επιθυμούμε διάσπαση σε καμία περίπτωση. Εμείς που έχουμε εμπειρία ξέρουμε ότι ο περισσότερος κόσμος στη διάσπαση πάει σπίτι του δεν πάει στον έναν ή στον άλλο άρα δεν θέλουμε να χάσει αυτή τη δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι βρίσκεται ο κ. Τσίπρας πίσω από τη νίκη Κασσελάκη

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Δεν μπορώ να απαντάω σε φήμες και εφόσον ο Τσίπρας δεν έχει βγει να πει «ψηφίστε αυτόν ή εκείνον» σέβομαι την επιλογή του. Εγώ μάλιστα είχα ζητήσει να βγει δημόσια και να πει «στηρίζω τον έναν ή τον άλλο» αλλά επέλεξε κάτι διαφορετικό.

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Αν κάποιος διαβάσει το «ιδρυτικό» κείμενο της ομπρέλας θα δει ότι και οι πέντε υποψήφιοι ζητάγανε αυτό που ζήταγε η ομπρέλα. Μεγαλύτερη συλλογικότητα και μεγαλύτερη λειτουργία των οργάνων και ποτέ δεν βάλαμε ζήτημα για τον ίδιο τον Τσίπρα, δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να βάλουμε. Αυτά ότι κάποιοι του στείλανε sms και για αυτό παραιτήθηκε δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσβάλουν έτσι τον Αλέξη γιατί είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα, πραγματικός αριστερός και ηγέτης και έκανε αυτά που έκανε.