ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Πότε θα υπηρετήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ποια η διάρκεια της θητείας του

Στέφανος Κασσελάκης: Πότε θα υπηρετήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ποια η διάρκεια της θητείας του

Ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απαλλαγή από τον στρατό, ωστόσο εφόσον επέστρεψε στην Ελλάδα πρέπει να κάνει κανονικά τη θητεία του

Για 20 ημέρες θα υπηρετήσει στον Στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πηγές στο περιβάλλον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν το πότε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν προκύπτει από κάπου ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει στη Ρω, ενώ υπενθυμίζουν πως ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού τα τελευταία 11 χρόνια, ο κ. Κασσελάκης είχε απαλλαγή.

Ωστόσο, εφόσον αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και είναι κάτω των 38 ετών, έχει μπροστά του 6 μήνες προκειμένου να διευθετήσει τα διαδικαστικά σχετικά με την στρατιωτική του θητεία.

«Κάποια στιγμή θα κάνει το 20ημερό του» αναφέρει το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος είναι που εκκίνησε την διαδικασία νωρίτερα.

Σύμφωνα πάντως με τον ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει για 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Εφόσον είναι άνω των 35 ετών, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει για 6 μήνες, ενώ δικαιούται, αν το θέλει, να κάνει θητεία για 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο προς 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Οι στρατολογικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως απλό πολίτη και όχι ως βουλευτή, εφόσον δεν έχει εκλεγεί στην Βουλή.