ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Σήμερα οι ανακοινώσεις του Γιάννη Βρούτση για το ΟΑΚΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Σήμερα οι ανακοινώσεις του Γιάννη Βρούτση για το ΟΑΚΑ

Αργότερα μέσα στη μέρα (02/10) αναμένεται η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού για το φλέγον ζήτημα του ΟΑΚΑ.

Σε ανακοινώσεις για το ζήτημα του ΟΑΚΑ θα προχωρήσει αργότερα σήμερα (02/10) ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr. Ο κ. Βρούτσης θα δώσει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει ότι τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από την κυβέρνηση μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ λόγω στατικότητας και ειδικότερα για το πού θα προπονούνται η εθνική ομάδα ποδηλασ'ίας και η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, θα ανακοινώσει σήμερα (02/09) ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η εθνική ομάδα ποδηλασίας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προπονείται στο εξωτερικό, με έξοδα του Υπουργείου Αθλητισμού.

Στη λύση αυτή προχωρά η κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει άλλο ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα και προκειμένου να μπορέσουν να προπονηθούν οι αθλητές με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024. Επίσης, οι ανακοινώσεις θα αφορούν και την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Σημειώνεται πως με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στις 31 Αυγούστου 2023 όσα αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις δεν είχαν μελέτη στατικότητας και πυρασφάλειας δεν θα λειτουργούν.

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι των αθλητικών κέντρων και των εγκαταστάσεων έσπευσαν σε πολεοδομίες προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας. Κανένα αθλητικό κέντρο δεν είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Αναλυτικότερα, στην απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού τον Αύγουστο, αναφέρεται πως για να εκδοθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης, η οποία πρόκειται να τελεσθεί σε αθλητική εγκατάσταση που λειτουργεί με βάση την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας της, επιπλέον των προβλεπόμενων στον νόμο δικαιολογητικών, προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του χρήστη ή του φορέα διαχείρισης της εγκατάστασης ότι δεν έχει αυξηθεί η χωρητικότητά της ως προς τον αριθμό των θεατών, σε σχέση με τη χωρητικότητα με βάση την οποία έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της και δεν έχουν γίνει κατασκευές χωρίς τις απαραίτητες άδειες δόμησης, οι οποίες επηρεάζουν προς το δυσμενέστερο τη στατική επάρκεια και την παθητική πυροπροστασία της εγκατάστασης.

Ακόμη, επισημαίνεται στην ίδια απόφαση ότι οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις με χωρητικότητα πάνω από 2.000 θεατές και οι κλειστές εγκαταστάσεις, οι οποίες καταλαμβάνονται από την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας τους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση

Σχετικές ειδήσεις