ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Φίλης: Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο

Νίκος Φίλης: Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο

«Πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Αυτό θα προκύψει ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών», τόνισε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης τούς κάλεσε να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης, «διότι όταν χάνουμε στον κόσμο της Αριστεράς αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους».

Διαμύνησε με σαφήνεια πως πρόθεσή του είναι να είναι ενωμένο το κόμμα, προειδοποιώντας ότι αυτό θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών.

Επίσημη πρώτη συνάντηση Κασσελάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου τον συνεχάρη για τον εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή του επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε» τόνισε, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισημαίνει πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος. Αυτό που χρειάζεται είναι οι συναινέσεις και συνεργασία όλων για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, διαμήνυσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση στην πρόληψη και πρόσθεσε: Από μεριάς μας, στο βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση σε πρόληψη με βιώσιμο αποδοτικό τρόπο, βεβαίως θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12:00, θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, στις 12:00.

Το απόγευμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο.