ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Κύπρο το «μέτωπο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Κύπρο το «μέτωπο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Eurokinissi

Στις 16.00, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείσει το ανοιχτό μέτωπο με τον ορισμό των τομεαρχών, μιας εκκρεμότητας που έχει «παραλύσει» αντιπολιτευτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, που με την επιστροφή του από την Κύπρο, θα βρεθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κατά την επίσκεψη του στη Μεγαλόνησο, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει ότι η ατυχής τοποθέτηση του περί «κρατιδίου» -όταν είχε αναφερθεί στα κατεχόμενα- ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Από τη μία, θέλησε να δείξει ότι είναι πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες της κυπριακής ηγεσίας για την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό από εκεί που διακόπηκαν στο Κρα Μοντανά.

Παράλληλα, όμως, ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι βαδίζει πάνω στα χνάρια και την κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα και το κυπριακό - εξού και η συμβολική (αλλά και εντελώς απαραίτητη πρακτικά) παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Πρώτο crash test

Αν θεωρήσουμε ότι το ταξίδι στη Λευκωσία ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Στέφανο Κασσελάκη, πάτε να παρουσιάσει τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα και ειδικά για τα ελληνοτουρκικά -συνολικά- και το κυπριακό, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ως δεδομένο ότι τα δύσκολα για εκείνον ξεκινούν σήμερα.

Στις 16.00, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η πρώτη συνάντηση του με κάποιο όργανο του κόμματος του και στην ομιλία του αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του θα είναι ενωτική, με αρκετά ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αν και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού η «Ομπρέλα» και τα στελέχη που συντάχθηκαν με την Έφη Αχτσιόγλου, συνεχίζουν να βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα προσφέρει θέσεις τομεαρχών σε πρόσωπα από τα αντίπαλα στρατόπεδα.