ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών LIVE: Τι ψήφισαν Παλαμάς, Φαρκαδόνα και Πήλιο μετά τις πλημμύρες

Αποτελέσματα Εκλογών LIVE: Τι ψήφισαν Παλαμάς, Φαρκαδόνα και Πήλιο μετά τις πλημμύρες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Θεσσαλία: Τι ψήφισαν σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Πήλιο, Παλαμά και Φαρκαδόνα που θάφτηκαν στη λάσπη μετά τις πλημμύρες.

Η Θεσσαλία πλημμύρισε, όμως, οι πολίτες εμπιστεύθηκαν στην πλειοψηφία τους, τους ίδιους δημάρχους όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν το πώς θα ψηφίσουν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Όχι μόνο σε πρακτικό επίπεδο, αφού ακόμα στα χωριά που θάφτηκαν από τη λάσπη υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητα, αλλά και σε επίπεδο επιλογής. Τα αποτελέσματα των εκλογών, ωστόσο, έδειξαν πως στην πλειοψηφία τους οι Θεσσαλοί προτίμησαν τους ίδιους τοπικούς άρχοντες.

Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ναι μεν η εκλογή του Περιφερειάρχη οδηγείται σε ένα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο, όμως, οριακά διατήρησε το προβάδισμά του ο νυν τοπικός άρχοντας, Κώστας Αγοραστός.

Στον δήμο Λαρισαίων υπήρξε, πάντως, αλλαγή καθώς ο Θανάσης Μαμάκος σάρωσε με 51% και νίκησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη.

Από εκεί και πέρα, στον Βόλο η κυριαρχία του Αχιλλέα Μπέου δεν αμφισβητήθηκε στο ελάχιστο καθώς εκλέχθηκε εκ νέου δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με το συντριπτικό 55,02% έναντι 38,19% του Νίκου Παπαπέτρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα στην Καρδίτσα, όπου ο Βασίλης Τσιάκος επανεξελέγη με 49,2% έναντι 24,6% του Γιάννη Γεννάδιου.

Στον Παλαμά, όπου υπήρξαν καταστροφικές πλημμύρες, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου πήρε 37,39% και οδηγείται σε δεύτερο γύρο με τον Σωκράτη Δασκαλόπουλο του 28,66%.

Στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, ο νυν δήμαρχος Σπύρος Αγνάντης επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή με 50,79% έναντι του 44,83% που συγκέντρωσε ο Μιχάλης Μπαγιώτης.

Τέλος, στο Νότιο Πήλιο, με τις μεγάλες καταστροφές από τις κακοκαιρίες, οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Μιχάλη Μιτζικό που επανεκλέχθηκε με 53,71% από την πρώτη Κυριακή, αφήνοντας δεύτερο με 24,67% τον Μίλτο Παπαδημητρίου.