ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΟΑΚΑ θα ανοίξει μόνο με υπογραφές από τους υπεύθυνους ότι υπάρχει ασφάλεια»

«Το ΟΑΚΑ θα ανοίξει μόνο με υπογραφές από τους υπεύθυνους ότι υπάρχει ασφάλεια»
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Μόνο όταν υπάρξει υπογεγραμμένη μελέτη και σιγουριά για την ασφάλεια θα ανοίξει ξανά το ΟΑΚΑ, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Καμία περίπτωση να διεξαχθούν εκδηλώσεις και να λειτουργήσει το ΟΑΚΑ δεν υπάρχει, αν δεν υπάρξουν έγγραφες εγγυήσεις, με υπογραφές υπευθύνων, ότι το κεντρικό στάδιο είναι ασφαλές. Αυτό διαμήνυσε σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως περιμένει τις μελέτες έτσι ώστε να έχει σαφή εικόνα για το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος του ΟΑΚΑ.

«Εάν δεν είχε ανοίξει δε θα γίνει η συναυλία των Coldplay. Είναι απλό. Θα υπάρξει μια διευθετήσει. Προέχει η ασφάλεια», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως «Θα υπάρξουν υπογραφές από τους υπευθύνους που θα λένε ότι υπάρχει ασφάλεια στα στέγαστρα του Καλατράβα για να ανοίξει το ΟΑΚΑ».

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για δύσκολη υπόθεση, μιλώντας για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, ενώ εξήγησε πως «θα κάνουμε τα πάντα να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ κάτω υπό δημόσιο χαρακτήρα, το συντομότερο δυνατό».

Αναφορικά με το ποδηλατοδρόμιο επανέλαβε ότι «χρονικός ορίζοντας είναι ότι το ποδηλατοδρόμιο με βάση το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024. Για το ΟΑΚΑ θα μιλήσω όταν πάρω την υπογεγραμμένη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο».

Τέλος, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα δεν λειτουργεί πλέον χωρίς άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια.