ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών LIVE: Νίκησαν οι «αντάρτες» της ΝΔ στις Περιφέρειες

Αποτελέσματα Εκλογών LIVE: Νίκησαν οι «αντάρτες» της ΝΔ στις Περιφέρειες
EUROKINISSI

Αποτελέσματα Εκλογών LIVE: Από τις έξι περιφέρειες που διεκδικούσαν στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, μόνο σε μία κατάφερε να επικρατήσει ο «εκλεκτός» του κυβερνώντος κόμματος.

Η πρώτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογές φαίνεται πως καταγράφεται στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό γιατί στις έξι περιφέρειες που οδηγήθηκαν σε δεύτερη Κυριακή, μόνο σε μία κατάφερε να επικρατήσει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, ενώ στις άλλες περιφέρειες εκλέχθηκαν «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο επικρατεί ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γιώργος Αμανατίδης, στα Ιόνια Νησιά ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προηγείται με το ισχνό 50,71% ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Μπορεί, πάντως, όλοι οι εκλεγμένοι πλην Κουρέτα να προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, παραμένει, όμως, μία πραγματικότητα ότι δεν είχαν το επίσημο χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχθηκαν ως «αντάρτες» στις Περιφέρειες.

Τα αποτελέσματα εκλογών σε όλες τις Περιφέρεις