LIVE

LIVE BLOG: Νέα εποχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πέντε Περιφέρειες - Νικητές & ηττημένοι των εκλογών

LIVE BLOG: Νέα εποχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πέντε Περιφέρειες - Νικητές & ηττημένοι των εκλογών
ΙΝΤΙΜΕ

Αποτελέσματα Εκλογών: Ανατροπές και εκπλήξεις στις κάλπες, καθώς σε Αθήνα ο Χάρης Δούκας και στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης, επικράτησαν αντίστοιχα του Κώστα Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Έχασε από τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός, ενώ κέρδισε στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός. Επικράτησαν οι «αντάρτες» στις άλλες Περιφέρειες.

Ανατροπές και εκπλήξεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα εκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών. Όπως προέκυψε, έγινε αλλαγή στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας επικράτησε με 55,96% του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε το 44,04% των ψήφων.

Στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης κέρδισε με 63,33% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που έλαβε ποσοστό 32,67%.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία.

Πέρα από τους τρεις μεγάλους Δήμους, ωστόσο, η πρώτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογές καταγράφεται στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Αυτό γιατί στις έξι περιφέρειες που οδηγήθηκαν σε δεύτερη Κυριακή, μόνο σε μία κατάφερε να επικρατήσει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, ενώ στις άλλες περιφέρειες εκλέχθηκαν «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο επικρατεί ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γιώργος Αμανατίδης, στα Ιόνια Νησιά ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικράτησε έστω και οριακά ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Δείτε λεπτό προς λεπτό από το Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις της εκλογικής αναμέτρησης

Σχετικές ειδήσεις