ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Λάμπρος Σκλαβούνος στο Newsbomb.gr: «Νέα εποχή στον Δήμο Αιγάλεω»

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Λάμπρος Σκλαβούνος στο Newsbomb.gr: «Νέα εποχή στον Δήμο Αιγάλεω»

Ο υποψήφιος της παράταξης «Νέα εποχή», Λάμπρος Σκλαβούνος, εκλέχθηκε νέος Δήμαρχος Αιγάλεω, ύστερα από ευρεία νίκη στη «μάχη» με αντίπαλο τον –μέχρι πρότινος– επικεφαλής, Γιάννη Γκίκα. «Πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη», τόνισε μετά την εξασφάλιση της δημαρχίας, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Αλλαγή «σκυτάλης» επιφύλασσε η ετυμηγορία των σημερινών (15/10) επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Αιγάλεω, με τον Λάμπρο Σκλαβούνο, υποψήφιο για τη δημαρχία και υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να επικρατεί του –μέχρι πρότινος– Δημάρχου, Γιάννη Γκίκα (Νέα Δημοκρατία) με ποσοστό 75,31% (13.113 ψήφοι) έναντι 24,69% (4.300) στο 100% της ενσωμάτωσης.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν στον β’ γύρο, αφήνοντας πίσω τους Δημήτρη Μπίρμπα, Νίκο Καραγιάννη, Κωνσταντίνο Σάμιο και Παντελή Βαϊνά.

Λάμπρος Σκλαβούνος στο Newsbomb.gr: «Πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

«Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό για τη δική μας παράταξη. Όμως, αυτό το γεγονός αυξάνει τις υποχρεώσεις μας. Θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά ώστε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των συμπολιτών μας», τόνισε αρχικά ο νέος Δήμαρχος του Αιγάλεω, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Το υψηλό ποσοστό εκλογής για εμάς, σημαίνει ότι ο κόσμος εμπιστεύθηκε τόσο εμένα, όσο και την παράταξη, για την προοπτική ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο στην πόλη. Κατά αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η υποχρέωση που έχουμε, να διοικήσουμε τον Δήμο και να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Στη συνέχεια, να τού παρέχουμε ό,τι καλύτερο», προσέθεσε.

«Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους εν όψει της επόμενης πενταετίας, όπως ανέφερα, θα εστιάσουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, αλλά και όλων των υποδομών. Γενικώς, να κάνουμε έναν Δήμο ελκυστικό τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και επισκέπτες του Αιγάλεω», ολοκλήρωσε ο κ. Σκλαβούνος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η πόλη άξιζε τον Λάμπρο Σκλαβούνο, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για εμάς»

Πολίτες του Αιγάλεω, σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα της σημερινής (15/10) εκλογικής «μάχης» και τη νίκη του Λάμπρου Σκλαβούνου έναντι του Γιάννη Γκίκα, υπογράμμισαν ότι «η πόλη άξιζε έναν άνθρωπο όπως εκείνος, έρχεται αλλαγή στη νοοτροπία του κόσμου» και πως «είναι αξιόπιστο πρόσωπο, διότι έχει εμπειρία και μία καλή ομάδα συνεργατών», μεταξύ άλλων.

Πανηγυρικό κλίμα στην Πλατεία Εσταυρωμένου με πυροτεχνήματα και… σαμπάνιες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Εσταυρωμένου, πλησίον του Μετρό, προκειμένου να πανηγυρίσουν την ευρεία νίκη του Λάμπρου Σκλαβούνου.

Μάλιστα, όταν ο εκλεγμένος Δήμαρχος εμφανίσθηκε στο σημείο όπου εκφώνησε την ομιλία του, άναψαν καπνογόνα και κατά τον εναγκαλισμό με ψηφοφόρους του, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν, άνοιξαν και μπουκάλια με… σαμπάνια. Ως «κερασάκι στην τούρτα», πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Αιγάλεω, ενδεικτικό του κλίματος ευφορίας στο περιβάλλον του νέου Δημάρχου.

Ποιος είναι ο Λάμπρος Σκλαβούνος

Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία και ζει στο Αιγάλεω. Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Αντωνοπούλου, η οποία υπηρέτησε ως δασκάλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και έχει ένα γιο, τον Χρήστο.

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος είναι απόφοιτος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Παράλληλα, έλαβε πτυχία από το Παιδαγωγικό Τμήμα και το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1981, υπηρέτησε σε σχολεία του Αιγάλεω ως δάσκαλος και επί σειρά ετών, ως Διευθυντής. Ακόμη, έχει διατελέσει αιρετό μέλος στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για δώδεκα έτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αιγάλεω, σύμβουλος σε θέματα παιδείας στην πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής, αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», αλλά και Αντιδήμαρχος & Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αιγάλεω επί σειρά ετών.

Σχετικές ειδήσεις