ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ με τη δήλωση Παπανδρέου

Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ με τη δήλωση Παπανδρέου

Η επικράτηση των «πράσινων» εκλεκτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανάβει φωτιές στη συζήτηση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος το χορό έσυρε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Τη δυνατότητα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προέταξε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Μπορούν να γίνουν αλλαγές, κατι που αποτελεί μήνυμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. Σε μια δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως μήνυμα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Αθήνα μπορεί να γίνει πρωτοπορία για να δείξει πού μπορεί να πάει η Ελλάδα. Μπορούν να γίνουν αλλαγές, κατι που αποτελεί μήνυμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας».

Στο ίδιο μηκος κύματος κινήθηκε και σε τηλεοπτική συζήτηση και ο Παύλος Γερουλάνος.

Διαμετρικά αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μετά τη χθεσινή επικράτηση των Χάρη Δούκα και Στέλιου Αγγελούδη «βλέπει» τις μετοχές του ανεβασμένες στο πολιτικό σκηνικό.

Πάντως, πράσινο φως για συνεργασία των δύο κομμάτων άναψε σήμερα το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης προτείνοντας την κοινή συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.