ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε πολυεθνικές: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ούτε είμαστε κορόιδα

Μήνυμα Μητσοτάκη σε πολυεθνικές: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ούτε είμαστε κορόιδα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως δήλωσε: «Είμαστε σε μία πιο δύσκολη φάση γιατί υπάρχει μια συσσωρευμένη αύξηση τιμών. Ο πληθωρισμός πέφτει αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλές, ειδικά στο λάδι. Να εξηγήσουμε ότι οι τιμές λαδιού είναι παγκόσμιες. Η Ελλάδα εξάγει λάδι. Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή, είναι κέρδος για τον παραγωγό. Όσοι μείωσαν τον ΦΠΑ, δεν δούλεψε.

Το έχω συζητήσει με πολλούς ομολόγους μου. Έχουμε κάνει άλλα πράγματα και θα μείνω σε αυτά. Οι τιμές κάποια στιγμή θα μειωθούν, αλλά οι αυξήσεις σε μισθούς και εισόδημα θα μείνουν. Το Market Pass ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και στήριξε το εισόδημα σε δύσκολες στιγμές».

Και πρόσθεσε: «Η δεύτερη παρέμβαση είναι η λειτουργία της αγοράς. Θα συνεχίζουμε τους ελέγχους και τα βαριά πρόστιμα για την αισχροκέρδεια. Στέλνω μήνυμα και στις πολυεθνικές. Αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μπανανία και θα πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε τεράστιες τιμές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Κάντε υπομονή και θα δείτε τι είναι αυτό που τους περιμένει. Δεν είμαστε κορόιδα.

Έχουμε βάλει πρόστιμα και στις εταιρείες που κάνουν πλασματικές εκπτώσεις. Τα πρόστιμα είναι βάρος για τις επιχειρήσεις. Δεν είναι εύκολο να δικαιολογεί η επιχείρηση την κοστολόγηση των προϊόντων. Αλλά το κάνουμε. Είμαστε από πάνω, για να περιορίσουμε την αισχροκέρδεια και να λειτουργήσει η αγορά όσο καλύτερα μπορεί».