ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγει πολύς κόσμος

Μπαλτάς: Υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγει πολύς κόσμος

«Ένας νέος πρόεδρος που έρχεται μάλιστα από τα έξω κατά κάποιο τρόπο χωρίς να έχει τριβή με το κόμμα, οφείλει, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει, είναι να σεβαστεί αυτές τις δεσμεύσεις κατά κάποιον τρόπο που θέτει ο συντεταγμένος χαρακτήρας του κόμματος, είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμαστεί συμφώνησε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχουν κίνδυνοι για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει. Ήδη φεύγουν αρκετοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινό μυστικό. Κάποιοι με ανακοινώσεις συγκεκριμένες, κάποιοι σιωπηλά, αλλά κάπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει, η δύναμή του μειώνεται, η απήχησή του στην κοινωνία μειώνεται και άρα δεν πάμε καθόλου καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν φεύγουν με κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον για την ώρα, δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά. «Απλά δεν τους αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα και δεν τους αρέσει ο νέος πρόεδρος» τόνισε.

Στο ερώτημα που δέχθηκε ο κ. Μπαλτάς, εάν υπάρχει θέμα ανάκλησης της εκλογής προέδρου, επισήμανε πως «είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πράγμα και είναι και εξαιρετικά δραματική χειρονομία».

Ο κ. Μπαλτάς, αναφερόμενος και στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει «μια μεγάλη αντίφαση, γιατί ο κ. Κασσελάκης από τη μια μεριά ίσως προσπαθεί κάπως να χαμηλώσει τους τόνους, αλλά υπάρχουν και οι υποστηρικτές του, αυτούς που διόρισε στις θέσεις ευθύνης. Υπάρχει ένας βόρβορος στο διαδίκτυο που μιλάει για αποπαρασίτωση, να φύγουν τα παράσιτα, να εκδιωχθούν όλοι, έτσι μόνο θα δείξει πυγμή ο νέος πρόεδρος και ούτω καθεξής. Αυτό φτιάχνει μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Και η δυσκολία αυτή έχει πολύ να κάνει και με τις θέσεις του κ. Κασσελάκη, όπως τις ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είναι εκτός πλαισίου Αριστεράς με την ευρύτερη έννοια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα, έχει ένα πρόσφατο συνέδριο με ένα πλούσιο κείμενο θέσεων που ψηφίστηκε μάλιστα και ομόφωνα και ένα καταστατικό. Ένας νέος πρόεδρος που έρχεται μάλιστα από τα έξω κατά κάποιο τρόπο χωρίς να έχει τριβή με το κόμμα, οφείλει, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει, είναι να σεβαστεί αυτές τις δεσμεύσεις κατά κάποιον τρόπο που θέτει ο συντεταγμένος χαρακτήρας του κόμματος» συμπλήρωσε καταλήγοντας ο κ. Μπαλτάς.