ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε κάποια χρόνια θα τρίβουμε τα μάτια μας από την πρόοδο της Ηγουμενίτσας

Μητσοτάκης: Σε κάποια χρόνια θα τρίβουμε τα μάτια μας από την πρόοδο της Ηγουμενίτσας

Χαιρετισμός πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου των μετοχών της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ. 

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ήπειρο, που ξεκινάει ένα ταξίδι στη νέα εποχή, σηκώνοντας την Άγκυρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Αναφερθείς στη σημασία μεταβίβασης της διαχείρισης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi, είπε πως σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη για την τοπική και ελληνική οικονομία, εκτιμώντας πως θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη προόδου.

Η Ηγουμενίτσα γίνεται στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ηγουμενίτσα γίνεται η κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη και η γέφυρα που συνδέει το Ιόνιο, την Αδριατική και τη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας σημαντική ώθηση σε πολλούς τομείς, είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για σύμπραξη συμβατή με τις εθνικές ανάγκες αφού το Δημόσιο παραμένει μέτοχος με 33% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και το 85% του ετήσιου τέλους επιστρέφεται στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατρών για νέα έργα.

«Είχα δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία ότι η επένδυση θα συνοδεύεται με ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος παραχώρησης 6.000 στρεμάτων της παραλιακής ζώνης στην τοπική αυτοδιοικηση κι αυτό υλοποιείται, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκολαπτόμενη στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία «που διευρύνεται με την παρουσία του ομίλου Grimaldi, όμιλος με τεχνογνωσία και στην απανθρακοποίηση των λιμανιών για πράσινη μετάβαση.