ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: «Ο Παπαδημούλης θα κάνει πέρα στις ευρωεκλογές - Νέα άτομα στα ευρωψηφοδέλτια»

Δώρα Αυγέρη: «Ο Παπαδημούλης θα κάνει πέρα στις ευρωεκλογές - Νέα άτομα στα ευρωψηφοδέλτια»

«Με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαινιάζεται μία νέα σχέση με τη βάση», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη

Για μία Αριστερά της νίκης και όχι της ήττας που, «χτίζοντας την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον προοδευτικό κόσμο, θα φέρει πιο κοντά την πολιτική αλλαγή», έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «Action 24».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν «ελίτ» στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η αποστροφή αυτή σε προηγούμενη συνέντευξή μου ερχόταν να εξηγήσει τι σημαίνει το αδιαμεσολάβητο κόμμα». «Με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαινιάζεται μία νέα σχέση με τη βάση -υπάρχουν άλλωστε και χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει ότι καταλύονται τα κομματικά όργανα έτσι όπως τα γνωρίζαμε παραδοσιακά. Αυτό που ενδεχομένως αλλάζει είναι μία αντίληψη για μια ελιτίστικη προσέγγιση στην κομματική λειτουργία, στο βαθμό που υπήρχε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

«Οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα, τα οποία είναι βέβαια καταστατική πρόβλεψη, πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν το χαρακτήρα ιερατείου. Ένας τέτοιος κίνδυνος απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Δώρα Αυγέρη: Τι είπε για την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε: «Το αποτέλεσμα, πρώτα και κύρια, δείχνει την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε κατευθείαν από τη βάση αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε σε ένα όργανο, το οποίο είναι διαμορφωμένο σε προηγούμενους συσχετισμούς».

Αναφερθείσα σε ένα κλίμα που διαμορφώθηκε πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, επισήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιείται ένα κείμενο διαφωνιών από μέλη του οργάνου, προτού γίνει η συνεδρίαση και προτού ακουστούν αυτά που έχει να πει ο πρόεδρος». «Αυτό δείχνει ότι τελικά ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση της νέας ηγεσίας αλλά με το πρόσωπο του προέδρου», συμπλήρωσε η Δώρα Αυγέρη.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποστροφή της Έφης Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση της ΠΓ ότι η ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ ήταν «σοκ», σημείωσε: «Ευχαρίστως θα μπορούσε η συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου, την επόμενη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει επαφές με θεσμικούς φορείς να τον συνοδεύσει για να τον υποστηρίξει με τη δική της μεγάλη εμπειρία». Σημείωσε μάλιστα πως πολλές φορές ο Στέφανος Κασσελάκης της απηύθυνε πρόσκληση να αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, πολύ κομβικούς.

Δώρα Αυγέρη: Τι είπε για τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τις ευρωεκλογές

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση Παπαδημούλη ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο κόμμα, ανέφερε: «Εγώ γνώριζα το σύντροφο Παπαδημούλη ως ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που έδινε τις μάχες από την ευρωβουλή, δεν τον γνωρίζω ως δημοσκόπο και ως σχολιαστή των πραγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ». «Τα μελλούμενα προσπαθούμε να τα διαμορφώσουμε με όρους νίκης. Ο κύκλος της ήττας, χάρη στον Στέφανο Κασσελάκη, έχει κλείσει. Τώρα πάμε για τις μεγάλες νίκες. Όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας που περιμένει αλλαγή», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών το επόμενο διάστημα, τόνισε: «εγώ δεν θα ήθελα να γίνω μάντης κακών, ο ρόλος μου είναι να επικοινωνώ τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θέλει να περάσει ο νέος πρόεδρος στον κόσμο, έχοντας πάντα το βλέμμα στο μέλλον». «Και επιδιώκω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές να είναι νικητής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τη συζήτηση περί σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «όσοι έβαλαν στη δημόσια σφαίρα αυτή τη συζήτηση δεν το έκαναν εκπροσωπώντας κάτι θεσμικά για το κόμμα».

«Μπροστά μας έχουμε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έχουμε τα 13 περιφερειακά συνέδρια που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων, για την ακρίβεια, για τη στέγαση. Έχουμε να μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να αναζητήσουμε λύσεις», τόνισε.

«Εάν δεν υπήρχε η πολιτική ύλη που δημιουργείται εκ των έσω, θα συζητούσαμε για όλα αυτά και το δημοσκοπικό άθροισμα για το κόμμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Παρ' όλα αυτά, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του κόμματος και να έχουμε και νίκες, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.