ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακριτά και προγραμματικά στο πλευρό Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς - Παρελθόν η «Κίνηση Μελών»

Διακριτά και προγραμματικά στο πλευρό Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς - Παρελθόν η «Κίνηση Μελών»
Eurokinissi

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος είχε δίκιο ως προς το εισηγητικό σκέλος της απόφασης, αλλά οι πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη 300 περίπου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πολιτικά κοντά στο Νίκο Παππά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν διαφωνεί με την κίνηση Κασσελάκη.

Συνεχίζει να στηρίζει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να εμφανίζεται, μάλιστα, και υποστηρικτικός στην παραπομπή των τεσσάρων στελεχών που επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Δημήτρης Βίτσας είχε υποθέσει ότι οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να δηλώσει ότι τα ιστορικά στελέχη του κόμματος (ο ίδιος, ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης) πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος, εξαίροντας τον Νίκο Παππά από αυτή την ενέργεια.

Φαίνεται πως ο πρώην γραμματέας του κόμματος είχε δίκιο ως προς το εισηγητικό σκέλος της απόφασης, αλλά οι πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη 300 περίπου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πολιτικά κοντά στο Νίκο Παππά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν διαφωνεί με την κίνηση Κασσελάκη.

Και αυτό διότι εκεί ακούστηκε η άποψη ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα πρόσωπα και απόψεις που μιλούν για «νέο κόμμα», με «νέο αρχηγό», που μάλιστα θέτει και εκλογικούς στόχους - κάτι που προφανώς φωτογράφιζε τον Δημήτρη Βίτσα και τα στελέχη της «Ομπρέλας» που έχουν βγει στο «αντάρτικο» κατά της νέας ηγεσίας.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας φέρεται να σημείωσε ότι «έκλεισε ο κύκλος της Κίνησης Μελών», δηλαδή της εσωκομματικής ομάδας της οποίας, ατύπως, ηγούνταν στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά και εκείνος της δίκης του υποψηφιότητας.

Μάλιστα, ζήτησε ο προσανατολισμός να είναι προς τον σχηματισμό μιας νέας πλειοψηφικής ομάδας, η οποία θα έχει ως στόχο την υπεράσπιση της Διακήρυξης, όπως ψηφίστηκε το 2019, αλλά και της συμφωνίας που έλαβε χώρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ίδιο, παραμονές του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Το καταπάνω αποδεικνύει ότι ο Νίκος Παππάς στηρίζει τον νέο πρόεδρο, αλλά με διακριτό και προγραμματικό τρόπο, που από εκ των παρευρισκόμενων ερμηνεύτηκε και ως μια απόπειρα να πάρει αποστάσεις από την σκληρή ηγετική ομάδα, γύρω από τον νέο πρόεδρο.

Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι «δεν έχει προηγούμενο η τόσο γρήγορη προσπάθεια απαξίωσης της νέας ηγεσίας», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι προσφέρεται πίστωση χρόνου προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, όμως, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνούν ούτε με την πρόταση Αχτσιόγλου-Χαρίτση-Ηλιόπουλου, για επίσπευση του Συνεδρίου και για νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.