ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: Τι απαντά στον Γιώργο Παπαδάκη - «Σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας»

Δώρα Αυγέρη: Τι απαντά στον Γιώργο Παπαδάκη - «Σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας»

Ο Γιώργος Παπαδάκης εμφανίστηκε ενοχλημένος με την Δώρα Αυγέρη η οποία βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Την δική της απάντηση στον Γιώργο Παπαδάκη δίνει η Δώρα Αυγέρη, καθώς την κατηγόρησε ότι δεν επέτρεψε να δεχτεί ερωτήσεις από άλλους δημοσιογράφους πλην εκείνου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης καλεσμένη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε «στραβοπατήματα» στην τήρηση της δεοντολογίας από μεριάς του δημοσιογράφου με αφορμή τη συγγνώμη που ζήτησε εκείνος μετά το τέλος της συνέντευξής της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 από τους καλεσμένους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο, επειδή δεν συμμετείχαν στην κουβέντα με την Δώρα Αυγέρη.

«Είναι σημαντικό το ότι τηρήθηκαν οι βασικές αρχές δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου, για τις οποίες ουδεμία αντίρρηση υπήρχε από τους υπεύθυνους της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» κατά την αποδοχή παραχώρησής της.

Εξάλλου, αυτό δεν το αμφισβήτησε στον τηλεοπτικό αέρα και ο ίδιος ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης. Θα ήταν ένα βήμα μπροστά, αν δεν ακολουθούσαν τα σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας εν τη απουσία μου», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Η ενόχληση του Γιώργου Παπαδάκη

Το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Παπαδάκης εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ερωτήσεις στην κα. Αυγέρη απηύθυνε μόνο ο Γιώργος Παπαδάκης, με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που βρίσκονταν καλεσμένοι στο πάνελ της εκπομπής να παρακολουθούν αμέτοχοι.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης ο παρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κάτια Μακρή, καθώς όπως είπε, δεν τους επετράπη να κάνουν ερωτήσεις στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Δώρα Αυγέρη. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η Κάτια Μακρή τότε σχολίασε «Eγώ κάθισα ήσυχη γιατί σέβομαι εσένα Γιώργο. Η κυρία Αυγέρη θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ως παλιά συνάδερφος».

«Να πω και εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.