ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπαιξε και έχασε ο Κασσελάκης; – Γιατί είναι αχρείαστο το δημοψήφισμα

Έπαιξε και έχασε ο Κασσελάκης; – Γιατί είναι αχρείαστο το δημοψήφισμα

Δεν έβγαιναν τα «κουκιά» για τις διαγραφές στην Κεντρική Επιτροπή και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη για λόγους συναισθηματικούς, δεν θα προσυπέγραφαν τις διαγραφές των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα.

Μυρίζει μπαρούτι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ενεργοποιεί για τις διαγραφές των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα το άρθρο 24 του καταστατικού περί εσωτερικού δημοψηφίσματος.

Η ντρίπλα του νέου προέδρου δεν έγινε τυχαία. Είναι απόρροια των ισορροπιών που διαμορφώνονται στην παρούσα φάση στην Κεντρική Επιτροπή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η σύνθεση στα δύο όργανα που έχουν τον τελευταίο λόγο για τις διαγραφές είναι τέτοια που τελικώς δεν θα έθετε εκτός κόμματος τα τέσσερα στελέχη.

Σημειώνεται πως για να περάσουν οι διαγραφές από την Κεντρική Επιτροπή απαιτείται πλειοψηφία 50+1% μεταξύ των μελών, ενώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι και εκείνη που επιβάλλει και εγκρίνει τις ποινές χρειάζεται να συμφωνήσουν τα 2/3.

Φαίνεται λοιπόν πως τα.. κουκιά δεν έβγαιναν, καθώς δεν υπήρχε διάθεση από την πλευρά της πλειοψηφίας των στελεχών που απαρτίζουν τα δύο όργανα να δώσουν το πράσινο φως για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών. Και αυτό διότι κάποιοι δεν μπορούσαν να σηκώσουν συναισθηματικά το βάρος και να βάλουν την υπογραφή τους για τη διαγραφή ιστορικών στελεχών, όπως είναι οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, και Βίτσας.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης για να αποφύγει τα χειρότερα επέλεξε να προτείνει εσωτερικό δημοψήφισμα. Αλλά και αυτή του η κίνηση αποδεικνύεται «άσφαιρη», αφού ήδη αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης και όπως υποστηρίζουν οι πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλα μέλη της «Ομπρέλας».

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να κάνει πίσω. Από το «βήμα» του facebook προχώρησε λίγο νωρίτερα σε ένα άτυπο διάγγελμα, διαμηνύοντας πως αν δεν «περάσει» το αίτημά του, τότε θα προχωρήσει ούτως ή άλλως σε δημοψήφισμα με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 έστειλε ένα μήνυμα με νόημα στις αντίθετες φωνές που εκφράζονται μέσα στις τάξεις του κόμματος.

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης επισημαίνοντας, παράλληλα, το έργο που έχει κάνει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέροντας ότι θα παρουσιαστεί εν όψει των ευρωεκλογών πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα και έμπρακτες πολιτικές.

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε τα εξής: «Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του».

Σχετικές ειδήσεις