ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Δεν θα νομιμοποιήσω τις ύβρεις που δεν ανασκευάζονται

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Δεν θα νομιμοποιήσω τις ύβρεις που δεν ανασκευάζονται

Νέα προειδοποίηση και τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση αν τον απασχολεί αν θα του κάνουν το Σάββατο πρόταση μομφής. 

«Το κόμμα πρέπει επιτέλους να ακούσει την κοινωνία. Τα είδα σήμερα το πρωί στη Μεγαλόπολη, και στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη και στην Τρίπολη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτά ως πυξίδα του και θέλει να τα λύσει, αυτό θα είναι το πιο αριστερό πράγμα που θα κάνει ποτέ» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Αττική.

Διαμήνυσε εκ νέου πως είναι εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση και προέτρεψε «να ακούσουμε τη βάση».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ύβρεις οι οποίες δεν ανασκευάζονται είναι ύβρεις προς όλα τα μέλη και ότι δεν μπορεί ένας πρόεδρος να τις νομιμοποιήσει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε στις φήμες περί πρότασης μομφής στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι δεν τον απασχολεί αυτήν τη στιγμή, μιλώντας στο MEGA.

Αμηχανία στην «προεδρική» πτέρυγα – Όλα ανοιχτά, αποστάσεις κορυφαίων από Κασσελάκη


Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Newsbomb.gr, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος -ακόμα και όσα αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση τον Στέφανο Κασσελάκη- είναι διατεθειμένα να συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιλογή του να ζητήσει «δημοψήφισμα» για τη διαγραφή των τεσσάρων, θεωρώντας ότι πρόκειται για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές συναντήσεις ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, με ορισμένους να μην αποκλείουν ακόμα και προωθημένες κινήσεις εναντίον της νέας ηγετικής ομάδας.

Με αμηχανία και εντονότατη ανησυχία αντιμετωπίζουν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου ορισμένα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή την περίοδο έχουν σταθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά πρόσωπα που δεν είναι απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος, θεωρούν λανθασμένη την κίνηση για προσφυγή στη βάση του κόμματος, σχετικά με τις διαγραφές των τεσσάρων ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά από τη στιγμή που τα τρία εξ αυτών δεν θα βρίσκονται στο κόμμα, από αύριο κιόλας.

Θεωρούν ότι αυτές οι επιλογές συντηρούν τον κύκλο της εσωστρέφειας και της αποσάθρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας προς τους πολίτες την εικόνα του απόλυτου χάους και επιβεβαιώνουν εκείνους που υποστηρίζουν ότι το κόμμα παραμερίζεται πλήρως.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε πως «νομίζω ότι έχει δρομολογηθεί μια διαδικασία που οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από το κόμμα. Όταν κάποιος αποχωρεί, δεν βρίσκω το λόγο να συνεχίσουν με κάθε μέτρο οι διαδικασίες των διοικητικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η διαδικασία των διαγραφών και των πειθαρχικών μέτρων, κάθε είδους πειθαρχικού μέτρου στο κόμμα δεν είναι ζήτημα το οποίο τίθεται στην κρίση των μελών. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη που φέρονται βαθιά προβληματισμένα είναι, κατά πληροφορίες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, την ώρα που όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζουν ξανά, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

«Δυστυχώς αυτές τις μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας κείμενα αποχώρησης μελών του κόμματος. Μεταξύ αυτών και στελεχών που έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας. Οι δημόσιες δηλώσεις συνεχίζονται. Η ταλαιπωρία των μελών μας πρέπει να σταματήσει. Ειδικά υπό το φως και των σημερινών καταγγελτικών δηλώσεων θεωρούμε αυτονόητο ότι παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην επιτροπή δεοντολογίας. Πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο ζήτημα», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Περιοδεία εν μέσω βροχής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε αυτήν την τοποθέτηση, κατά την περιοδεία του σε Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών (επίσκεψη στους Δήμους Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Περιστερίου).

Σχετικές ειδήσεις