ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: «Διάβασε τον απολογισμό του κόμματος που ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι»

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: «Διάβασε τον απολογισμό του κόμματος που ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι»

Ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτηση του προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη να μελετήσει τον «απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείται, ώστε να μην εκτίθεται»

Ανάρτηση με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάλη έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Δραγασάκη

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".
Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:
• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.
• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Σημειώνεται ότι Παπαδημούλης και Χαρίτσης αναδημοσιεύσαν την ανάρτηση του κ. Δραγασάκη.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Προσυπογράφω απολύτως όσα έγραψε ο Γιάννης Δραγασάκης. Η υπονόμευση μιας εμβληματικής επιτυχίας της Κυβέρνησης Τσίπρα που εξασφάλισε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και μια σοβαρή ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, πλήττει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δίνει «αέρα στα πανιά» της προπαγάνδας της Δεξιάς. Πρόεδρε πρόσεχε γιατί λίγες ημέρες πριν, στην ομιλία σου στον Economist, υποστήριζες τα εντελώς αντίθετα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τσακαλώτος για μαξιλάρι 37 δισ.- Καλά θα πάει το "νέο"

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

«Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο". ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις