ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για μαξιλάρι 37 δισ.- Καλά θα πάει το «νέο»

Τσακαλώτος για μαξιλάρι 37 δισ.- Καλά θα πάει το «νέο»

O υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το «μαξιλάρι» σχολίασε δηκτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Νέες φωτιές άναψε στην Κουμουνδούρου η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για το «μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ» κάνοντας λόγο για «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από κορυφαία στελέχη, αλλά και από τον Ευκλείδη Τσακλώτο, τότε υπουργό Οικονομικών που ήταν εκείνος που άφησε το «μαξιλάρι».

Σε ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σημειώνει:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

«Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο". ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.