ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Προκλητικός «αποστάτης» της ιστορικής μνήμης

Στέφανος Κασσελάκης: Προκλητικός «αποστάτης» της ιστορικής μνήμης

Η ιστορική πρόκληση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιγαντιαία. 

Σε μια δήλωση η οποία αναδεικνύει τη βαθύτατη άγνοια του γύρω από την ιστορία αυτής της χώρας -της οποίας, μάλιστα, φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός- αλλά και την εντυπωσιακή αδυναμία κατανόησης της κατάστασης που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των προσωπικών του χειρισμών, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ΑΝΤ1, επιχείρησε να ταυτίσει την πιθανή αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλου, από το κόμμα του, με την Αποστασία του 1965, που οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς, προφανώς, να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ύβρεως που διαπράττει.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αισθάνεται ο ίδιος πολιτικά εφάμιλλος του Γεωργίου Παπανδρέου. Αλλά πως ακριβώς, θεωρεί ότι μπορεί να ταυτιστεί έστω και στο ελάχιστο, η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου, με την έξοδο της ομάδας των «6+6», από το κόμμα του Παύλου Πολάκη και της Θεοδώρας Τζάκρη;

Τι σχέση έχει η ιστορική συγκυρία; Βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας; Υπονοεί ότι η Έφη Αχτσιόγλου βρίσκεται σε συνεννόηση με το Παλάτι; Άραγε, έχει λάβει τη «σιωπηρή» στήριξη των ΗΠΑ;

Γιατί αν θυμόμαστε καλά, αυτή η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, με πολύ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση, π.χ. του Δημήτρη Τζανακόπουλου - ο οποίος θα είναι ιστορικά αντίστοιχος με τον Αθανασιάδη-Νόβα.

Η ιστορική πρόκληση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιγαντιαία, καθώς πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 50ης επετείου από την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο. Και εκείνος ήταν που χαρακτήρισε «5η Φάλαγγα» τα ιστορικά στελέχη του κόμματος – κάποια εκ των οποίων ήταν πρωταγωνιστές της εξέγερσης.