ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εφικτός ο σχηματισμός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Έφη Αχτσιόγλου»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εφικτός ο σχηματισμός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Έφη Αχτσιόγλου»

«Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο», της δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την συνεργασία της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί νέο κόμμα με την αποχώρηση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. 'Αλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές τόνισε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».