ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νατσιός: Γιατί ενόχλησε το σταυροκόπημα του παίκτη;

Νατσιός: Γιατί ενόχλησε το σταυροκόπημα του παίκτη;

Την αντίθεση του στην επιβολή τεχνικής ποινής στον Βαγγέλη Μαργαρίτη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ - Άρη εκφράζει με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Με λύπη διαπιστώσαμε την ”τιμωρία” που υπέστη ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Μαργαρίτης όταν κατά τη διαδικασία του αγώνα έκανε ενστικτωδώς τον σταυρό του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του σε απόφαση της διαιτητού, η οποία τον χρέωσε με τεχνική ποινή για την αντίδραση του. Ίσως αγνοεί η διαιτητής ότι κάνοντας κάποιος τον σταυρό του ομολογεί πίστη στον Χριστό. Τόσες και τόσες απρέπειες συμβαίνουν στα γήπεδα πολλές φορές ατιμωρητί, το σταυροκόπημα του παίκτη την ενόχλησε;», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη δήλωσή του ο κ. Νατσιός και προσθέτει.

«"Σταυρός των πιστών το στήριγμα" λέει ένας ύμνος της Εκκλησίας μας. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι ασυναίσθητα, όταν ακούν χαρές και λύπες δεν κάνουν το σταυρό τους, ή για να ευχαριστήσουν για το καλό, ή για να παρακαλέσουν όταν τους βρει το κακό.

"Με το σταυρό στο χέρι", λέει ο λαός μας θυμόσοφα εννοώντας τον τίμιο και καθαρό άνθρωπο. Όπου και να στραφεί το βλέμμα μας σταυρό αντικρίζουμε στην πατρίδα μας.

Ο Σταυρός είναι το ανίκητο όπλο των Χριστιανών γι' αυτό προτείνουμε οι αθλητές να επιδιώκουν να κάνουν το σταυρό τους για προστασία και ευλογία τους εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων», καταλήγει ο πρόεδρος της Νίκης.

Τεχνική ποινή γιατί έκανε το σταυρό του

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Μετά το σφύριγμα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει το σταυρό του.

Όμως, η Βάσω Τσαρούχα, διαιτητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δεν είδε με καλό… μάτι την κίνηση του παίκτη του «Δικέφαλου του Βορρά» και αποφάσισε να τον… τιμωρήσει.