ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα Κ.Ο. Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τσακαλώτου, Ηλιόπουλου - Ποιοι θα αναλάβουν ρόλους «κλειδιά»

Η νέα Κ.Ο. Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τσακαλώτου, Ηλιόπουλου - Ποιοι θα αναλάβουν ρόλους «κλειδιά»

Θεωρείται δεδομένο πως «Ομπρέλα» και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει του Προϋπολογισμού

Τους ηγετικούς ρόλους της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα προκύψει από τους εννέα βουλευτές της ομάδας των «6 συν 6» και τους δύο της «Ομπρέλας» που έχουν ήδη φύγει εδώ και 10 μέρες, αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την άμεση συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θεωρείται δεδομένο πως «Ομπρέλα» και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει του Προϋπολογισμού. Ωστόσο, όλα θα αποφασιστούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε από Δευτέρα να έχουν λυθεί όλες οι σχετικές εκκρεμότητες.

Όλα δείχνουν ότι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ακούγονται τα ονόματα του Νάσου Ηλιόπουλου και της Έφης Αχτσιόγλου ενώ στο τραπέζι έχει πέσει για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή Σία Αναγνωστοπούλου.

Βέβαια, όλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού επί της ουσίας συζήτηση δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί για όλα αυτά. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, όμως όλα δείχνουν ότι η νέα γενιά θα αναλάβει το βάρος της εκπροσώπησης στη Βουλή.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στο OPEN, αποκάλυψε ότι την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς όμως να πει αν επικεφαλής της θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στους λόγους που αποχώρησε η ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, είπε ότι «φτάσαμε σε αδιέξοδο».

«Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε με τη σειρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικές ειδήσεις