ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα

Θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα
EUROKINISSI.

«Η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν μία λίστα με τα ονόματα 200 προσώπων υψηλού κινδύνου, αφού έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι «θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα».

Αρχικά, τόνισε πως «η καρδιά μας είναι κοντά στον αστυνομικό και την οικογένειά του. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα μας τα “όπλα”, για την εξιχνίαση της υπόθεσης», μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, θα περνά από “ακτινογραφία”»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη λίστα που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο, επεσήμανε ότι «πρόκειται για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά». «Τοξικά δημοσιεύματα και “εμπρηστικές” δηλώσεις παρακινούν την οπαδική βία», προσέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

«Έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο κατά παραβατικών συμπεριφορών στον αθλητισμό. Θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα, με τρόπο που δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Η εικόνα μέσα στα γήπεδα έχει βελτιωθεί αλλά έχουμε βίαιες ενέργειες εκτός. Όποιος εισέρχεται στο γήπεδο, θα περνά από “ακτινογραφία”. Η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο είναι απαραίτητη», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.

Σχετικές ειδήσεις