ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις σε Μιθριδάτη: «Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ»

Άδωνις σε Μιθριδάτη: «Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ»

Άδωνις σε Μιθριδάτη: Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, αγνοεί ότι τα καταστήματα είναι πάντα ανοιχτά παραμονή Πρωτοχρονιάς

Το πρωί της Κυριακής με ανάρτηση του στο X, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον μουσικό «Μιθριδάτη» για τα ανοιχτά καταστήματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός μουσικός, και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, ανάρτησε ένα Tweet σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Εργασίας στη δική του ανάρτηση αναφέρει ότι το τα καταστήματα είναι πάντα ανοιχτά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα υπενθύμισε ότι νομοθεσία προβλέπει και την επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων αλλά και το ρεπό τους μετά.

«Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα που δεν γνωρίζει ότι πάντα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα ήταν ανοικτά. Η νομοθεσία προβλέπει και την επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων αλλά και το ρεπό τους μετά. Αλλά ας φανταστούμε μία γενική αρχή που κανένας δεν θα εργαζόταν τις Παραμονές, δηλαδή όλα τα καταστήματα εστίασης δεν έχουν εργαζομένους; Άρα κλειστά και αυτά; Τα Κέντρα Διασκέδασης; Επίσης. Τα ξενοδοχεία κλπ; Κοινώς για τις ανάγκες της ομαλής ζωής μας πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται τέτοιες μέρες και οι εργαζόμενοι του λιανικού εμπορίου σύμφωνα με τον νόμο. Άνθρωποι που τα έχουν βρει όλα εύκολα στην ζωή τους και δεν έχουν καταλάβει πώς δουλεύει η Οικονομία λένε τέτοιες “εξυπνάδες”….», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.