ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ιερώνυμο: «Στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα»

Μαρινάκης για Ιερώνυμο: «Στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα»

«Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος» αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και ακούμε όλες τις απόψεις. Η συμβολή της είναι διαχρονική και σπουδαία, ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών. Στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα», υπογράμμισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Η εκκλησία έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Όμως, εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Φυσικά και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφισθεί.

Την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως έχει γνωστοποιήσει ο Πρωθυπουργός. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές, στις οποίες τα κόμματα “κατεβαίνουν” με τα δικά τους προγράμματα και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται. Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτήν τη στιγμή, μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μαρινάκης, μεταξύ άλλων.

«Το άσυλο ανομίας έχει καταργηθεί από το 2019. Σε κάθε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία από Πρύτανη για παράνομη πράξη, θα παρεμβαίνει η αστυνομία», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αιτία την κατάληψη της πρυτανείας του Πολυτεχνείου.

«Τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης»

«Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με αυτό το ζήτημα προεκλογικά. Προχωράμε μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση με αυστηρότατα κριτήρια. Παράλληλα, θα υπάρξουν χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ αλλά και μεταρρυθμίσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια», τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την προοπτική ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα»

«Να περιμένετε σύντομα νέες παρεμβάσεις», επιβεβαίωσε ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την προαναγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος γνωστοποίησε νωρίτερα πως «θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα από την κυβέρνηση, για να στηρίξουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα», μιλώντας στο Bloomberg.

Σχετικές ειδήσεις