ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Νέα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες οικογένειες»

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Νέα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες οικογένειες»

«Το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος. Η ελληνική οικονομία είναι ανθίζουσα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Βελτιώσαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αφού κατά το παρελθόν ήταν αρνητική, έχουμε ένα βιώσιμο μομέντουμ.

Το 2024 θα είναι καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία, χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα, είμαστε προ ενός αναπτυξιακού κύκλου μακράς διαρκείας», τόνισε αρχικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

«Το 2024 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία»

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο των κρατών της Ευρωζώνης και συγκεντρώνει ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις από χώρες του εξωτερικού. Βέβαια, υπάρχουν ανησυχίες. Το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»

«Πιστεύω ότι αυτό (σ.σ. πώληση του 30% του Αεροδρομίου της Αθήνας) θα συμβεί τους πρώτους μήνες του 2024, έχουμε σημαντικές συμμετοχές και ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Παράλληλα, έχουμε πουλήσει και μετοχές από τις ελληνικές τράπεζες, θα πουληθεί και ένα σημαντικό μέρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Βλέπω και νέες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Το αεροδρόμιο επωφελείται από την αύξηση του τουρισμού. Στοχεύουμε σε αγορές υψηλών εισοδημάτων. Όμως, όσα χτίζονται, πρέπει να είναι βιώσιμα.

Θα πρέπει να περιμένετε σύντομα νέα για την Τράπεζα Πειραιώς. Πέρυσι, η Eurobank ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν επιτυχημένες», σχολίασε ο Πρωθυπουργός αναφορικά με την πρόθεση να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, έχουμε έναν υγιή διάλογο. Ωστόσο, πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν και νομίζω ότι θα ψηφισθεί από τη Βουλή.

Χρειαζόμαστε ένα υγιές πλεόνασμα, να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα, σύντομα», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Απαιτείται μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον τραπεζικό τομέα»

«Βρισκόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή. Υπάρχει σημαντική ανησυχία για τη γεωπολιτική κατάσταση και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην κλιμακωθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», συμπλήρωσε.

«Στηρίζουμε το γεγονός ότι η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ευελπιστούμε ότι το επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα στηρίξει αυτήν την πρόταση. Όσον αφορά εμάς (σ.σ. την Ελλάδα), θέλουμε περισσότερα κονδύλια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού», ολοκλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις