ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μέρα της ΚΟ στις Σπέτσες – Συζητήσεις, τζάκι και διαλλείμματα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μέρα της ΚΟ στις Σπέτσες – Συζητήσεις, τζάκι και διαλλείμματα

Τα παραλειπόμενα, οι ζυμώσεις και οι απουσίες από την πρώτη ημέρα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Στο νησί των Σπέτσων και στο σπίτι του του Στέφανου Κασσελάκη μετέβησαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο, με στόχο την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις εργασίες απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι βουλευτές κάθονται στο σαλόνι και παίρνουν σημειώσεις στα laptop τους, με τους τομεάρχες να αναλύουν τις θέσεις τους.

Η γραμματέας της Κ.Ο Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά για την καμπάνια ακρίβειας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για ένα «άλλο μοντέλο» προσθέτοντας ότι «δεν είναι όπως στις συνηθισμένες συνεδριάσεις, αλλά μια παραγωγική, δημιουργική διαδικασία».

Θερμή υποδοχή Κασσελάκη στους βουλευτές

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κ. Κασσελάκης περίμενε στην είσοδο του σπιτιού τους βουλευτές και χαιρετούσε έναν έναν που κατέφθανε. Στη συνέχεια οι βουλευτές κάθισαν γύρω από το τζάκι σε μία πιο χαλαρή ατμόσφαιρα ενώ κάθε μία ώρα είχε προγραμματιστεί πεντάλεπτο διάλλειμα για καθαρό αέρα.

Σημειώνεται ότι απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στο σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι απόντες από τη συνάντηση των Σπετσών, για λόγους που έχουν εξηγηθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη. Απούσα είναι και η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη καθώς δήλωσε ασθένεια.

Αν και αρχικά, η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, είχε δηλώσει πως δεν θα πάει στις Σπέτσες, άλλαξε γνώμη και τελικά θα επισκεφθεί το νησί, αύριο Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα» τόνισε σε ανάρτησή της.

Ο Παύλος Πολάκης έφθασε στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο. Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Αύριο οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί, το μεσημέρι θα υπάρξει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα, από τις 16:00 έως τις 21:00. Το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα του νησιού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

O Kασσελάκης, οι Σπέτσες και το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο»

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς όρεξη για κουβέντα από τους βουλευτές και Πολάκη ξεκίνησαν οι εργασίες της ΚΟ

Στέφανος Κασσελάκης: Η μεταμεσονύκτια άφιξη στις Σπέτσες και το σχέδιο να ξεφύγει από τις κάμερες