ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ Η ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μυαλό του... Κασσελάκη: Αίνιγμα ακόμα τι θα κάνει με το θέμα «Πολάκη», πιέζεται για διαγραφή

Στο μυαλό του... Κασσελάκη: Αίνιγμα ακόμα τι θα κάνει με το θέμα «Πολάκη», πιέζεται για διαγραφή

Το σοβαρότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης, ακούει στο όνομα... «Πολάκης».

Αν και κατά την άφιξη του Κασσελάκη στη χώρα μας ο «αψύς» Κρητικός φαινόταν -και παρέμεινε- ο πιο πιστός του σύμμαχος, που τον βοήθησε πολύ να αναλάβει και τα ηνία του κόμματος κατά τις εσωτερικές εκλογές, φαίνεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν μπει από καιρό στον πάγο, λόγω διάφορων περισταστικών και έντονων διαφωνιών.

Τελευταίο -και πολύ σοβαρό- το «σπάσιμο» της κομματικής γραμμής από τον Πολάκη, όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής για αυτό το ζήτημα -«αξιακό» κατά τον ίδιο- και ζήτησε κομματική πειθαρχία, ωστόσο ο Πολάκης για να μην υποστεί το πολιτικό κόστος για τον ίδιο -από την αρχή είχε πει ότι και υπονοήσει ότι... δεν τον εκφράζει και δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους του («δεν μπορώ να το περάσω στα χωριά»)- έκανε την... «πάπια». Βρήκε, δηλαδή, μια πρόχειρη δικαιολογία που δεν έπεισε κανέναν, ότι είχε να κάνει χειρουργίο σε δικό του άνθρωπο, και απλά... απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Ο τρόπος που επέλεξε ο Παύλος Πολάκης για να σπάσει την κομματική γραμμή, σίγουρα δεν συνάδει με την ειλικρινή στάση στους συντρόφους του και την... κρητική λεβεντιά, και σίγουρα αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην ταραγμένη, πια, σχέση του με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ίσως και το σοβαρότερο, ίσως και το τελευταίο, ίσως και όχι...

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε, είναι και οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος είπε ότι... έχει βαρεθεί να απολογείται για τον Πολάκη! «Κανένας δεν κάνει μάθημα προοδευτισμού. Όλοι πρέπει να ξέρουν σε ποιο κόμμα είναι και τι πρεσβεύει. Έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν του και ο ίδιος. Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση. Σε 4 μήνες έχουμε ευρωεκλογές και κρίνονται πολλά για τον χώρο μας και το κόμμα μας. δεν θα προτείνω στον πρόεδρο τι θα κάνει. Αντί να συζητάμε τις αποχές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ»;

Στη συνέχεια ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε «ο καθένας έχει την ευθύνη της στάσης του, δεν θα πω τι πρέπει να κάνει ο πρόεδρος αλλά ούτε και θα πω τι θα ειπωθεί στα όργανα του κόμματος. Πρέπει κάπου να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Είναι ένα θέμα που όποιος έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει πολύ καλά. Ο Πολάκης δεν είναι ο Βορίδης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τη δημόσια εικόνα του κόμματος. Δεν γίνεται σε ένα νομοσχέδιο που είναι ιστορικά στον πυρήνα των απόψεών μας η συζήτηση να γυρίζει στο εσωτερικό μας. Δεν θα περνούσε το νομοσχέδιο αν δεν ήταν η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Και δεν ήταν ο μόνος. Επίθεση σε βάρος του Παύλου Πολάκη εξαπολύουν και οι εξωθεσμικοί συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη, που με τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο ζητούν -εμμέσως, πλην σαφώς- το «κεφάλι» του Χανιώτη βουλευτή, που χθες δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, στη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, ο γνωστός συνθέτης Νίκος Μωραΐτης, που αποτελεί έναν εκ των πιο «πιστών» οπαδών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -με πολλά δημοσιεύματα να τον έχουν εμφανίσει ως συνομιλητή του-, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ασκεί σφοδρή κριτική σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Μέχρι τώρα πάντως, όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, ουδένα εκ των σοβαρων στελέχων του κόμματος γνωρίζει τι θα κάνει ο Κασσελάκης. Επομένως, όλα όσα κυκλοφορούν είναι εικασίες.

Το σίγουρο είναι ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κασσελάκης με τον Πολάκη αρπάχτηκαν ξανά αγρίως για τα εθνικά θέματα, αφού διαφώνησαν και για τα περί προμήθειας των μαχητικών F-35 από τη χώρα μας. Τότε μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει στους υπόλοιπους ότι θα τον αντικαταστήσει με τη... Ραλλία Χρηστίδου.

Οι «σοβαροί» του κόμματος, εκτιμούν ωστόσο ότι μάλλον δεν θα ανοίξει... μέτωπο λίγες μέρες πριν το Συνέδριο, αλλά δεν παίρνουν και όρκο γιατί πλέον τον θεωρούν εντελώς... απρόβλεπτο.

Από ότι φαίνεται πάντως, υπάρχουν και άλλα... ευτράπελα που εχουν μεσολαβήσει στην πολυτάραχη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων μηνών...

Σχετικές ειδήσεις