ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το ψέμα του βουλευτή - Οι «επιλογές» Κασσελάκη

Παύλος Πολάκης: Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το ψέμα του βουλευτή - Οι «επιλογές» Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν είχε κρύψει τις αντιρρήσεις του.

Σε αναβρασμό είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα επιλέξει να κάνει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη. Μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να επέβαλε κομματική πειθαρχία (γιατί μόνο έτσι θα περνούσε το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια) όμως ο Κρητικός βουλευτής δεν δίστασε να απέχει από την ψηφοφορία, επικαλούμενος χειρουργείο στην Κρήτη. Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται πως έλεγε ψέματα για το χειρουργείο, αφού οι φωτογραφίες που δημοσίευσε τον διέψευσαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, είχε πει στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «θα υπάρξουν συνέπειες» και τώρα μένει να φανεί αν τελικά θα... τιμωρήσει τον Παύλο Πολάκη.

Διαφωνία Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης από την αρχή της συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου δεν είχε κρύψει τις αντιρρήσεις του. Κάτι που έκανε και χθες με την ανάρτησή του, αμέσως μετά την ψήφισή του, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση ο Παύλος Πολάκης ουσιαστικά αποκάλυπτε ότι δεν είχε απλά αγωνία για το πώς θα εξηγήσει το νομοσχέδιο σε χωριά σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων, όπως είχε πει παλιότερα στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαφωνούσε με την επί χρόνια πολιτική θέση του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την άλλη, στο ερώτημα τι θα κάνει τελικά με τον Κρητικό βουλευτή, προτίμησε να... διασκεδάσει με φίλους και συνεργάτες του. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αλλά οι επιλογές που έχει να κάνει ο Κασσελάκης είναι συγκεκριμένες:

  • Ή θα τον διαγράψει
  • Ή θα τον απομακρύνει από τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ή θα τον τον διατηρήσει στην ίδια θέση

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης αφήσει τον Παύλο Πολάκη στην ίδια θέση, σίγουρα αυτό θα το επικρίνουν τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος που υπάκουσαν στην κομματική πειθαρχία.

Αν τον διαγράψει θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Κουμουνδούρου και, αυτή όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν είναι μια καλή στιγμή για νέες αναταράξεις με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Κάποιοι, πάντως, λένε ότι αν διαχειριστεί ήπια τον Παύλο Πολάκη, αν δηλαδή επιλέξει μόνο να τον απομακρύνει από τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ, θα έχει επιλέξει σταδιακά ένα βελούδινο διαζύγιο αλλά δεν θα γλιτώσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίπτωση της Νίνας Κασιμάτη

Το «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου επέλεξε στο μεταξύ η Νίνα Κασιμάτη, ενώ υπερψήφισε κάποια από τα άρθρα. Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούσε για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν άγνοια για το τι τελικά θα επιλέξει. Η ίδια μετέδιδε εξαρχής ότι «ακόμα το σκέφτεται», και εν τέλει κράτησε ουδέτερη στάση.

Η Νίνα Κασιμάτη είχε επιτεθεί, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Γιάννη Ραγκούση, βασικό αντίπαλό της στην περιφέρεια όπου εκλέγεται. Με ανάρτησή της ανέφερε πως το «μέλος της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, που παρακαθόταν με τους ακροδεξιούς Βορίδη, Άδωνι, Καρατζαφέρη —και από θέσεις ευθύνης του το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 12%, όπως ανάλογα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17% — έχει πολύ ελεύθερο χρόνο μετά από τις τελευταίες εκλογές, αλλά και την εσωκομματική ήττα του, για να πυροδοτεί συστηματικά την εσωστρέφεια στο κόμμα μας την ώρα που στόχος μας είναι η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Από διαρροή (του) στα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε πως «θέλει να ξέρει» προκαταβολικά τι κυρώσεις θα επιβάλει ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης στους Βουλευτές, που τυχόν καταψηφίσουν σήμερα. Αν εκλεγεί ποτέ Βουλευτής, θα τον ειδοποιήσουμε» συμπλήρωνε.

Κάνεις πάντως δεν ξέρει τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τη Νίνα Κασιμάτη. Άλλωστε, η διαφορά των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπει ιδιαίτερα πειράματα.

Σημειώνεται ότι με την τελική καταμέτρηση των ψήφων, προέκυψε και τρίτη διαφοροποίηση εντός ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επικράτειας του κόμματος Όθων Ηλιόπουλος απείχε της ψηφοφορίας, χωρίς μέχρι στιγμής να γίνουν γνωστοί οι λόγοι.

Σχετικές ειδήσεις