ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου μιλά για άλλη χώρα»

Μητσοτάκης: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου μιλά για άλλη χώρα»

Τι υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας.

«Κοιτάξτε, είμαι άνθρωπος καλοπροαίρετος, ο οποίος δέχεται πάντα την καλόπιστη κριτική, αλλά όταν διαβάζει κανείς αυτό το ψήφισμα, νομίζει ότι μιλά για μία άλλη χώρα. Λίγες μέρες αφότου ψηφίσθηκε αυτό το κείμενο ο Economist μάς αναβάθμισε σε “πλήρη δημοκρατία”, δίνοντάς μας καλύτερο βαθμό δημοκρατικής λειτουργίας από ό,τι πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Ισπανία, Πορτογαλία, παραδείγματος χάριν», τόνισε αρχικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το Κράτος Δικαίου και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει δράση.

«Πιστεύετε εσείς πραγματικά σήμερα –δεν σας ρωτώ να μου απαντήσετε, ρητορικό είναι το ερώτημα– ότι υπάρχει ζήτημα έκφρασης και γνώμης και ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα; Το ανάποδο θέμα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχουμε. Ο καθένας λέει και γράφει ό,τι θέλει και βέβαια, αν κάποιος θέλει να βρει το δίκιο του και αν αισθάνεται ότι με κάποιον τρόπο έχει προσβληθεί ή έχει γραφτεί κάποια ανακρίβεια, έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το διεκδικήσει.

Βγήκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και είπε: “Σταματήστε να κάνετε υποδείξεις στην ελληνική Δικαιοσύνη”. Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής, ο οποίος θα έρθει να πει στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι “καθυστερείτε για την υπόθεση των Τεμπών”, παραδείγματος χάρη; Πού το ξέρει; Με ποιο δικαίωμα έρχεται και παρεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Δεν λέω ότι η Δημοκρατία μας είναι τέλεια. Λέω ότι στην ετήσια έκθεση του Κράτους Δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τελικά αυτό είναι το κριτήριο, υπάρχουν επισημάνσεις. Κάποια από αυτά γράφονται και στο ψήφισμα του Eυρωκοινοβουλίου, διότι δεν θέλω να είμαι τελείως αφοριστικός. Αγωνιζόμαστε μονίμως για τη δημοκρατία στην Ελλάδα», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις