ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης για μεταναστευτικές ροές: «Δεν θα γίνουμε Λαμπεντούζα»

Καιρίδης για μεταναστευτικές ροές: «Δεν θα γίνουμε Λαμπεντούζα»

«Η Ελλάδα έχει μία μοναδικότητα, αφού είναι αντιμέτωπη με δύο μεταναστευτικούς διαδρόμους και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας για το μεταναστευτικό ζήτημα σήμερα το πρωί (28/02) στον ΣΚΑΪ.

«Είχαμε σημαντικότατη βελτίωση στα ανατολικά μας σύνορα, οι οποίες έχουν επηρεάσει τα νότια. Οι διακινητές αναζητούν και βρίσκουν εναλλακτικές, τα δίκτυα είναι παγκοσμιοποιημένα. Στον Έβρο, έχουμε ελαχιστοποιήσει τις ροές και στο Αιγαίο πάμε, επίσης, πάρα πολύ καλά. Ακόμη υπάρχουν προβλήματα στη Μυτιλήνη, αλλά οι ροές έχουν υποχωρήσει κατά 70% και ήδη υπάρχει αποσυμφόρηση.

«Δεν θα γίνουμε Λαμπεντούζα»

Ο κ. Γερλίκαγια (σ.σ. Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας) δήλωσε ότι αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τους ελέγχους εναντίον των παράτυπων μεταναστών και διακινητών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Όταν φλέγεται μία περιοχή, όπως η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία, προφανώς και υπάρχει ανησυχία για νέα προσφυγικά ρεύματα. Η παλιά, ισχυρή Δύση και Αμερική πρέπει σήμερα να συναναστραφεί με νέες δυνάμεις που αναδεικνύονται. Οι περίοδοι αναστάτωσης και αναταραχής απαιτούν μεγάλη προσοχή,

Όμως, ως Ελλάδα και Ευρώπη διαθέτουμε πλέον τα απαραίτητα “εργαλεία”. Δεν θα γίνουμε Λαμπεντούζα και δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε ξανά την κρίση του 2015), διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι διαφορετική. Παρ’ όλ’ αυτά, χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση και συντονισμός», υπογράμμισε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις