ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα φιλί και ένα δείπνο...«ας παν στην ευχή τα παλιά», λένε για τώρα Κασσελάκης και Γεροβασίλη

Με ένα φιλί και ένα δείπνο...«ας παν στην ευχή τα παλιά», λένε για τώρα Κασσελάκης και Γεροβασίλη

Προσωρινή ανακωχή συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπρόεδρος της Βουλής πριν από την τελική μάχη μετά τις ευρωεκλογές. 

Τους στίχους από το δημοφιλές τραγούδι του Καζαντζίδη σε στίχους Απόστολου Καλδάρα θυμίζουν οι χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά γύρνα πίσω και ξέχνα τα πια θα σου κλείσω το στόμα με χίλια φιλιά και ας παν στην ευχή τα παλιά Είναι αλήθεια μια φορά πως με πίκρανες αλλά, η καρδιά μου χωράει πολλά έχει μάθει στη ζωή όλα να τα συγχωρεί και το τέλος να κάνει αρχή Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά ρίχ' τα όπως και 'γω στη φωτιά οι κακές αναμνήσεις να γίνουν φιλιά και ας παν στην ευχή τα παλιά».

Μετά το ξεμάλλιασμα στο ταραχώδες συνέδριο, με ένα φιλί μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους και ένα δείπνο με την Όλγα Γεροβασίλη επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης να καλλιεργήσει μια ατμόσφαιρα πλασματικής ευφορίας στο κόμμα και να βάλει φρένο στη δημοσκοπική κατρακύλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό ασπασμό στη διαδήλωση για τα Τέμπη, ο Στέφανος Κασσελάκης, που ζήτησε να του «βρουν αντίπαλο» και να στηθούν εκ νέου κάλπες για την ανάδειξη πρόεδρου, δείπνησε σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία απάντησε στην πρόκληση του, δηλώνοντας «παρούσα» σε μια πιθανή εσωκομματική αναμέτρηση.

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, είναι σαφές ότι τα στελέχη των δύο στρατοπέδων επιχειρούν να κατεβάσουν την ένταση.

Μάλιστα, την Τετάρτη το πρωί, Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ αντάλλαξαν και ένα φιλί μπροστά στους φακούς των φωτογράφων.

Τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο OPEN. Όπως κατέγραψε, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά μονοψήφιου ποσοστού, ενω θα παλέψει για την τρίτη θέση.

Ψηφοφόρους από παντού χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καθώς δημοσκόπηση της MRB δείχνει πως οι ψηφοφόροι του φεύγουν για... παντού!

Συγκεκριμένα, το 6,8% πηγαίνει προς τη Νέα Αριστερά, το 5,3 προς ΠΑΣΟΚ και το 4,2% προς την Ελληνική Λύση!

Φυσικά το πλέον απίστευτο είναι αυτό που έχει καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να κάνει τόσο μεγάλο ποσοστό να στραφεί μακριά από τον χώρο της Αριστεράς!

Μπροστά στη δυστοπική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι προβολείς του ενδιαφέροντος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του χώρου της Κεντροαριστεράς, στρέφονται στον Αλέξη Τσίπρα και στην παρέμβαση που ετοιμάζεται να κάνει το Σάββατο στο συνέδριο που διοργανώνει η Καθημερινή με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και φυσικού ηγέτη της αριστεράς αναμένεται με ενδιαφέρον και εκτιμάται πως θα προκαλέσει αλλαγές στο βαρυτικό πεδίο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με τη νέα του παρέμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του κόμματός του στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Χαρακτηριστική ώς προς το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν πρόσφατη δήλωση του εξαδέλφου του και διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε ένα comeback στον ΣΥΡΙΖΑ ή στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. «Προσωπικά δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω ότι το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη δημοκρατική παράταξη, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας.